Συζήτηση στο Παν. Λευκωσίας: «Καταργώντας το μοντέλο του μονοδιάστατου απόφοιτου»


Μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης ανάμεσα σε ακαδημαϊκούς του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, του Πανεπιστημίου Frederick, του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και επαγγελματίες από το χώρο των Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Ένας κλασικός προβληματισμός κάθε αποφοίτου είναι η ζωή μετά το πανεπιστήμιο. Κάτω από τις παρούσες οικονομικές συνθήκες, η πρόκληση είναι ιδιαίτερα έντονη για όσους φοιτητές αποφασίσουν να ακολουθήσουν καριέρα στις Εφαρμοσμένες Τέχνες. Καθώς οι δουλειές στερεύουν στα πλαίσια των παραδοσιακών τομέων εργασίας, το στοίχημα για κάθε επαγγελματία Οπτικής Επικοινωνίας είναι να δημιουργήσει ο ίδιος νέους τομείς εργασίας.

Όλο και περισσότεροι απόφοιτοι κλάδων Σχεδιασμού και Τεχνών, έχουν προχωρήσει στη διαφοροποίηση και προσαρμογή των δεξιοτήτων τους σε νέες αγορές εργασίας ή στη δημιουργία νέων υβριδικών πρακτικών.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία αναπτύσσονται συνεργατικές διεργασίες για την εργασία σε διάφορους τομείς, είτε ατομικά, είτε ομαδικά. Σε αυτό το νέο πλαίσιο, η δημιουργικότητα πρέπει απαραίτητα να συνοδεύεται από γνώσεις επιχειρηματικότητας και ικανότητες διοίκησης, πράγματα που μαθαίνονται μέσα από την ανάγκη επιβίωσης και επιτυχίας.

Οργανωτής: Τμήμα Σχεδιασμού και Πολυμέσων, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Επικοινωνία:  Μαρία Χριστοφόρου,  Λέκτορας  Τμήματος Σχεδιασμού  και Πολυμέσων, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.  Christoforou.ma@unic.ac.cy , 22842200-22842210

Τοποθεσία:   Αμφιθέατρο UNESCO, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Ημερομηνία: Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015

Πρόγραμμα: 10:00-12:30 Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης

                         12:30-1:30  Γεύμα

                         1:30-2:00     Συμπεράσματα/ Εισηγήσεις

 Σημείωση: Η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης θα διεξαχθεί στην Αγγλική γλώσσα.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










135