Τα φετινά λογοτεχνικά βραβεία του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού Νεανικού Βιβλίου


Η Κριτική Επιτροπή για τα λογοτεχνικά βραβεία μυθιστορήματος και  νέου λογοτέχνη (για παιδιά και νέους 2013), του ΚΣΠΝΒ, που αθλοθετεί το  Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, αποφάσισε ομόφωνα όπως απονείμει το πρώτο βραβείο στην Άννα Κουπάνου για το μυθιστόρημά της «Η απίστευτη αποκάλυψη του Σεμπάστιαν Μοντεφιόρε» και το δεύτερο βραβείο στην Εύα Κασιάρου για το μυθιστόρημα «Μυστήριο στην αυλή». Έπαινος απονέμεται στη Βασιλική Κατή, για το μυθιστόρημά της «Νυφ-ήλια». Στoν διαγωνισμό υποβλήθηκαν δέκα έργα,  και την Κριτική Επιτροπή αποτελούσαν οι: Κώστας Κατσώνης, Φλώρα Τιμοθέου, Φρίξος Μιχαηλίδης, Κατερίνα Καρατάσου και Ιωάννα Χατζηκωστή.

Στον διαγωνισμό για πρωτοεμφανιζόμενο λογοτέχνη, στον οποίο είχαν υποβληθεί τέσσερα έργα, δεν απονέμεται πρώτο βραβείο. Απονέμεται β΄βραβείο στον Κώστα Πραξιτέλους για το νεανικό μυθιστόρημα «Του τόπου μου τα πάθη» και έπαινος στον Κώστα Παπαϊωάννου για το παιδικό μυθιστόρημα «Τρία ξαδέρφια και ένα αερόστατο». Μέλη της Κριτικής Επιτροπής: Φλώρα Τιμοθέου, Έλενα Παπαντωνίου, Μαρία Παχίτη, Χριστίνα Χριστοδούλου και Ιωάννα Χατζηκωστή.

Η τελετή απονομής των Βραβείων, η οποία εντάσσεται στις εκδηλώσεις για τα 40χρονα του ΚΣΠΝΒ, θα γίνει τη Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014, και ώρα 7.30μ.μ, στην αίθουσα εκδηλώσεων Ανδρέας Πατσαλίδης, Φανερωμένης 86-90 (Παλιά Λευκωσία),  υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό και θα απονείμει τα βραβεία. Η εκδήλωση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ανάγνωση του φετινού μηνύματος της ΙΒΒΥ για την παγκόσμια μέρα παιδικού νεανικού βιβλίου (2 Απριλίου),  μουσική παρέμβαση από το Μουσικό Σχολείο Λάρνακας, αναφορά στα 40χρονα των βραβείων του ΚΣΠΝΒ κ.ά.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










170