Τα Πακέτα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα σχολεία Προδημοτικής – Δημοτικής και Μέσης Λεμεσού


Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι δύο εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013 και Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013. Κατά τη διάρκεια των Εκδηλώσεων έγινε παράδοση  των Εκπαιδευτικών Πακέτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, τα οποία εκδόθηκαν από το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού και χορηγήθηκαν από το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού, στους Διευθυντές των Δημοσίων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων και στους Διευθυντές των σχολείων της  Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης της Μητροπολιτικής περιφέρειας Λεμεσού.

Τις δυο εκδηλώσεις συντόνιζε ο κ. Σταύρος Ολύμπιος, πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας. Στην πρώτη εκδήλωση που παρευρέθηκαν οι Διευθυντές και Επιθεωρητές Μέσης Εκπαίδευσης μίλησε η κ. Ελένη Δημητρίου, Συντονίστρια Διευθύντρια του Λανιτείου Λυκείου και ο κ. Κώστας Γεωργιάδης, Επαρχιακός Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης ΠΛΕ. Στη δεύτερη εκδήλωση που παρευρέθηκαν οι Διευθυντές Δημοσίων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων και οι Διευθυντές Δημοτικής Εκπαίδευσης μίλησε ο κ. Ονησίφορος Ιωάννου, Επαρχιακός Επιθεωρητής Δημοτικής Εκπαίδευσης ΠΛΕ, ο Επιθεωρητής Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Γιώργος Γεωργίου και ο κ. Γιάννης Πεγιώτης, Πρόεδρος των Διευθυντών Δημοτικής.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε από τη Δρα Δήμητρα Παρασκευά-Χατζηχαμπή, Μέλος της Επιστημονικής-Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΥΚΠΕΕ, το Υλικό Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του ΚΥ.Κ.Π.Ε.Ε. Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν δύο Εκπαιδευτικά Πακέτα, το πρώτο έχει τίτλο «Το Σπίτι του Μέλλοντος Στηρίζεται στις Χρήσεις του Παρελθόντος: Τα Φυτά στην Παράδοση της Κύπρου» και το δεύτερο «Βιώσιμοι Κήποι στον Τόπο μας – Προσαρμογές των Φυτών της Κύπρου στο Μεσογειακό Κλίμα». Το συγκεκριμένο υλικό περιβαλλοντικής εκπαίδευσης επιδιώκει να συνεισφέρει στην προετοιμασία των μαθητών/τριών για τη ζωή, παρέχοντας τους γνώσεις, καλλιεργώντας τους δεξιότητες, διαμορφώνοντάς τους στάσεις, αξίες και συμπεριφορές, ώστε να καταστούν ενεργοί πολίτες, ικανοί να διαχειριστούν ζητήματα του περιβάλλοντος και να συμβάλουν στη δημιουργία μιας αειφόρου κοινωνίας.

 Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος μεταξύ των παρευρισκομένων και του Μητροπολίτη μας Αθανάσιου. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι παρευρισκόμενοι ευχαρίστησαν για την παραλαβή των εκπαιδευτικών πακέτων και ακούστηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις και προβληματισμοί για σύγχρονα ζητήματα που καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί. Τονίστηκε επίσης ότι η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού θα συνεχίσει την παροχή βοήθειας προς τους άπορους μαθητές ιδιαίτερα την περίοδο αυτή που το νησί μας μαστίζεται από την οικονομική κρίση.

Στο τέλος των δυο εκδηλώσεων έγινε παράδοση των Εκπαιδευτικών Πακέτων στους Διευθυντές των σχολείων από τον κ. Χάρη Λεωνίδου, Διευθυντή της Υπηρεσίας Οικονομικής Διαχείρισης του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










101