Τελέστηκαν Εγκαίνια του Ραδιοσταθμού της Φοιτητικής Κοινότητας του ΤΕΠΑΚ


 Στην κατάμεστη από φοιτητές, ακαδημαϊκούς, δημοσιογράφους και πολίτες της Λεμεσού, αίθουσα του Εργαστηρίου Κινηματογράφου και Φωτογραφίας στην Πλατεία Ηρώων τελέσθηκαν χθες από την Πρύτανη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγήτρια Ελπίδα Κεραυνού Παπαηλιού τα εγκαίνια του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Φοιτητικής Κοινότητας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (95.2FM).

Στις ομιλίες τους οι προσκεκλημένοι στην τελετή εγκαινίων αναφέρθηκαν στο σημαντικό ρόλο του Ραδιοσταθμού της Φοιτητικής Κοινότητας του ΤΕΠΑΚ επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι το CUTRADIO«αποτελεί κύτταρο της δημοκρατίας, της επικοινωνίας και του διαλόγου». Το Cut Radio, όπως αναφέρθηκε «είναι Ραδιόφωνο Κοινότητας που στόχο έχει την συμμετοχή και εκπροσώπηση των μελών της Πανεπιστημιακής κοινότητας στην δημόσια σφαίρα και την ενεργή ένταξή τους στην κοινωνία. Βασίζεται στο τρίπτυχο «ελευθερία λόγου», «κοινωνική ισότητα», «ενίσχυση μη επαρκώς εκπροσωπούμενων ομάδων» και λειτουργεί ως χώρος εκπαίδευσης ενισχύοντας παράλληλα τις δυνατότητες εργοδότησης των μελών της κοινότητας στα ΜΜΕ».

Υπογραμμίστηκε το γεγονός ότι το Cut Radio, «αποτελεί μέσο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, λειτουργεί κυρίως με εθελοντές και ενισχύει την εξοικείωση των συμμετεχόντων με τις τεχνολογίες του ραδιοφώνου, του διαδικτύου, του ήχου και την σύγκλισή τους».

Ανάμεσα στις προτεραιότητες της κοινότητας  του Cut Radio είναι:

  • Να αποτελέσει μέσο έκφρασης των θεμάτων που απασχολούν την φοιτητική και πανεπιστημιακή κοινότητα του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, καθώς και σημείο αναφοράς για τη δημιουργία δικτύου με την πόλη της Λεμεσού και τις κοινότητές της.
  • Να καθιερωθεί σε συνεκτικό πόλο για την δημιουργία διεθνών φοιτητικών και πανεπιστημιακών δικτύων
  • Τα μέλη της κοινότητας που επιθυμούν να ασχοληθούν με τα κοινά ή ακόμη να δοκιμαστούν στην αγορά εργασίας, να μπορούν να πειραματιστούν μέσω της σχέσης και της ανταλλαγής με το ακροατήριο του Cut Radio.

Με το πέρας των χαιρετισμών οι παρευρισκόμενοι κατευθύνθηκαν στις εγκαταστάσεις του ραδιοσταθμού, όπου σε πανηγυρικό κλίμα κόπηκε από τους επισήμουςη καθιερωμένη κορδέλα εγκαινίων. Ακολούθησε ξενάγηση στον Ραδιοσταθμό, ευχές και δηλώσεις των παρευρισκομένων στα μικρόφωνα του CUTRADIO, 95,2. Η βραδιά έκλεισε με δεξίωση.

Το Cut Radioεκπέμπει στην συχνότητα 95.2 FM και μέσω του διαδικτύου στην διεύθυνση http://www.cut-radio.org/live

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










152