Τελικές εκδηλώσεις των Επιμορφωτικών Κέντρων του Υπουργείου Παιδείας


Πραγματοποιούνται και φέτος οι τελικές εκδηλώσεις των Επιμορφωτικών Κέντρων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η παρουσίαση του αξιόλογου έργου που επιτελείται στα Επιμορφωτικά Κέντρα, το μαζικότερο πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων στην Κύπρο σήμερα.

Τα Επιμορφωτικά Κέντρα προσφέρουν ποικιλία διεπιστημονικών θεμάτων τα οποία εστιάζονται στη διδασκαλία και εκμάθηση ξένων γλωσσών, στις τέχνες και χειροτεχνίες, σε πολιτιστικά προγράμματα, στην υγεία, σε πρακτικές εφαρμογές, στην απόκτηση επαγγελματικών δεξιοτήτων και σε άλλα θέματα γενικής φύσεως.

Παράλληλα, τα Επιμορφωτικά Κέντρα προσφέρουν, κάθε χρόνο, δωρεάν μαθήματα σε Ιδρύματα, Στέγες Ενηλίκων, Κέντρα Φροντίδας Ηλικιωμένων, στις Κεντρικές Φυλακές καθώς και σε ειδικές ομάδες στις οποίες φοιτούν αναλφάβητοι, άτομα με ειδικές ανάγκες, ανάπηροι, εγκλωβισμένοι, κατάδικοι, ψυχικά ασθενείς και άτομα τρίτης ηλικίας. Επίσης, προσφέρουν δωρεάν μαθήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε παιδιά επαναπατρισθέντων Κυπρίων, σε πολιτικούς πρόσφυγες και σε Τουρκοκύπριους, καθώς επίσης και δωρεάν μαθήματα εκμάθησης της τουρκικής γλώσσας σε Ελληνοκύπριους.

Σήμερα τα Επιμορφωτικά Κέντρα εξυπηρετούν γύρω στους 22.000 ενήλικες καθώς και 1.230 αλλόγλωσσα παιδιά και σε αυτά διδάσκουν 690 προσοντούχοι εκπαιδευτές. Επιπλέον, μέσα στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος «Εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας σε Μετανάστες και Ξενόγλωσσους κατοίκους της Κύπρου», τα Επιμορφωτικά Κέντρα εργοδοτούν 125 εκπαιδευτές, οι οποίοι διδάσκουν την ελληνική γλώσσα σε περίπου 3.000 ξενόγλωσσους ενήλικες μαθητές.

Στους χώρους των εκδηλώσεων, οι οποίες είναι ανοικτές για το κοινό, θα εκτίθενται έργα και κατασκευές, των μελών των Κέντρων, από ομάδες Αγγειοπλαστικής – Κεραμικής, Αγιογραφίας, Αργυροχοΐας, Διακόσμησης χώρου, Διάταξης Λουλουδιών, Ζωγραφικής, Κατασκευής Κούκλων Πορσελάνης, Μαγειρικής- Ζαχαροπλαστικής, Ζαχαροκατασκεύων, Ξυλουργικής, Ξυλογλυπτικής, Κυπριακής Χειροτεχνίας, Κοπτικής-Ραπτικής, Σμίλες –Βελονάκι, Κεντήματος, Φωτογραφικής Τέχνης, Χειροτεχνιών και Χειροποίητων Κοσμημάτων. Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με μουσική, τραγούδι και χορούς από τα μέλη και τους εκπαιδευτές των κέντρων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
ΛΕΥΚΩΣΙΑΣΔιεθνές Συνεδριακό Κέντρο
(Φιλοξένια)
16 Μαίου 2014
7:00 μ.μ.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΛΕΜΕΣΟΥΑ’ Τεχνική Σχολή Λεμεσού

17 Μαίου 2014
6:30 μ.μ.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΛΑΡΝΑΚΑΣ/ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥΔημοτικό Σχολείο Καθαρής
«Δημήτρης Λιπέρτης»
24 Μαίου 2014
7:00 μ.μ.

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










210