ΤΕΠΑΚ: Αιτήσεις για μετεγγραφές από φοιτητές που βρίσκονται μέχρι και το τρίτο έτος σε ΑΕΙ Ελλάδας


Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις για μετεγγραφές από φοιτητές που βρίσκονται μέχρι και το τρίτο έτος σπουδών τους σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί επ’ αόριστον.

Αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν μέχρι τις 7 Οκτωβρίου 2013, για 145 θέσεις στα παρακάτω Τμήματα:

ΤΜΗΜΑ

Θέσεις
1ο έτος

Θέσεις
2ο έτος

Θέσεις
3ο έτος

Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων

2

9

5

Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος

2

6

8

Τμήμα Διοίκησης Ξενοδοχείων και Τουρισμού

4

10

3

Τμήμα Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας

1

7

 

Τμήμα  Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου

5

5

10

Τμήμα  Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών - Γραφικές Τέχνες

   

3

Τμήμα  Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών – Πολυμέσα

   

7

Τμήμα  Ηλεκτρολόγων Μηχανικών

5

2

2

Τμήμα  Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής

3

4

2

Τμήμα  Μηχανολόγων Μηχανικών και Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών

2

6

2

Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών

2

6

5

Τμήμα  Μηχανικών Γεωπληροφορικής

2

1

2

Τμήμα  Επιστημών Αποκατάστασης

6

   

Τμήμα  Νοσηλευτικής

6

   

ΣΥΝΟΛΟ

40

56

49

Οι σχετικές διαδικασίες ρυθμίζονται από Κανόνες, που είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου, στη διεύθυνση http://www.cut.ac.cy/studies/undergraduate/regulations/

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ / ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

Οι υποψήφιοι για μετεγγραφή πρέπει να έχουν μέσο όρο βαθμολογίας τουλάχιστον “Λίαν Καλώς” (6,5/10) στο εκπαιδευτικό ίδρυμα προέλευσης και να μπορούν να φοιτήσουν άμεσα ή το αργότερο τον Ιανουάριο 2014.

Το πρόγραμμα σπουδών που αιτείται ο υποψήφιος (στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου) πρέπει να είναι συναφές με το πρόγραμμα σπουδών που παρακολουθεί στο ίδρυμα προέλευσης.  Η συνάφεια δεν αφορά μόνο στον τίτλο του προγράμματος αλλά και στην ύλη των μαθημάτων που αυτό περιλαμβάνει, στη βάση της οποίας θα αξιολογηθούν οι αιτήσεις και θα πιστωθούν Ευρωπαϊκές Πιστωτικές Μονάδες (ECTS).

Νοείται ότι από τα πιο πάνω εξαιρούνται πρωτοετείς φοιτητές που έχουν εξασφαλίσει θέση σε ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα, οι οποίοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση εφόσον πληρούν τις πιο κάτω προϋποθέσεις:

  1. Μπορούν να φοιτήσουν άμεσα ή το αργότερο τον Ιανουάριο 2014
  2. Είχαν παρακαθίσει στις Παγκύπριες Εξετάσεις του 2011 ή 2012 ή 2013 και πληρούν τις προϋποθέσεις πρόσβασης (απαιτούμενα μαθήματα) για τα προγράμματα σπουδών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου στα οποία επιθυμούν να εισαχθούν, όπως ισχύουν το 2013.
  3. Έχουν γενικό βαθμό πρόσβασης τουλάχιστον 50% της μέγιστης βαθμολογίας και όχι χαμηλότερη από το 90% της βαθμολογίας (γενικός βαθμός πρόσβασης) που έχει λάβει ο τελευταίος εισακτέος των Παγκύπριων Εξετάσεων 2013 στο πρόγραμμα σπουδών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου στο οποίο επιθυμούν να εισαχθούν.

Με εξαίρεση τους πρωτοετείς φοιτητές, ο μετεγγραφόμενος φοιτητής πρέπει «να έχει ολοκληρώσει επιτυχώς τουλάχιστον ένα εξάμηνο πλήρους φοίτησης στο εκπαιδευτικό ίδρυμα προέλευσης και να είναι ενεργός φοιτητής κατά την ημέρα υποβολής της αίτησής του». Αίτηση για μετεγγραφή από Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, χωρίς επιτυχία στις αντίστοιχες εισαγωγικές εξετάσεις (ή χαμηλού βαθμού που δεν επέτρεψε την εισαγωγή στο ΤΕΠΑΚ στον ζητούμενο κλάδο), είναι αποδεκτή εάν ο αιτητής έχει συμπληρώσει τρία (3) εξάμηνα πλήρους φοίτησης και είναι ενεργός φοιτητής κατά την ημέρα υποβολής της αίτησής του.

Το Τμήμα έχει δικαίωμα να προσφέρει στον υποψήφιο θέση υπό όρους, αναφερόμενους στη βαθμολογία του εξαμήνου που διανύει.  Το Τμήμα έχει την απόλυτη αρμοδιότητα να κρίνει το εξάμηνο στο οποίο θα εγγραφεί ένας μεταγραφόμενος φοιτητής και τα ακριβή μαθήματα που μπορούν να του πιστωθούν.

ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ:

  • Μέση σταθμική βαθμολογία στο ίδρυμα προέλευσης
  • Αριθμός και περιεχόμενο μαθημάτων τα οποία ο υποψήφιος παρακολούθησε με επιτυχία
  • Βαθμολογία σε επιμέρους μαθήματα
  • Βαθμός συνάφειας του προγράμματος σπουδών προέλευσης σε σχέση με το Τμήμα προτίμησης στο ΤΕΠΑΚ.
  • Τρόπος και βαθμολογία εισδοχής στο ίδρυμα προέλευσης (π.χ. βαθμός εισαγωγικών εξετάσεων)
  • Ιατρικοί/οικονομικοί/κοινωνικοί λόγοι

Οι υποψήφιοι δύναται να κληθούν σε προφορική συνέντευξη αν κριθεί αναγκαίο από το κάθε Τμήμα πριν τη λήψη απόφασης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

  • Πρωτότυπο πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας. 
  • Οδηγός Σπουδών του ιδρύματος προέλευσης, στον οποίο να υπάρχει αναλυτική περιγραφή των μαθημάτων του προγράμματος σπουδών στο οποίο φοιτά ο υποψήφιος.
  • Αναλυτική βαθμολογία μαθημάτων στις Παγκύπριες Εξετάσεις με αναφορά και στο «γενικό βαθμό κατάταξης», από την Υπηρεσία Εξετάσεων του ΥΠΠ.  Αν ο υποψήφιος δεν έχει υποβληθεί σε αυτές τις εξετάσεις, βαθμοί εισαγωγικών εξετάσεων ή άλλα κριτήρια με βάση τα οποία έγινε δεκτός στο εκπαιδευτικό ίδρυμα προέλευσης.
  • Συνοπτική περιγραφή των λόγων για τους οποίους ζητείται η μετεγγραφή και τεκμηρίωση του ενδιαφέροντος του υποψηφίου για το συγκεκριμένο κλάδο σπουδών στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. 
  • Πρόσθετα δικαιολογητικά τα οποία θεωρεί ο αιτητής ότι μπορούν να βοηθήσουν την αίτησή του (π.χ. συστατικές επιστολές από καθηγητές του εκπαιδευτικού ιδρύματος προέλευσης που δίδαξαν το φοιτητή και μπορούν να σχολιάσουν την ακαδημαϊκή του επίδοση και ικανότητα). Σε περίπτωση που ο αιτητής επικαλείται λόγους ιατρικούς/οικονομικούς/κοινωνικούς πρέπει να επισυνάπτονται σχετικά δικαιολογητικά.
  • Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι διαθέσιμοι για να προσκομίσουν πρόσθετα στοιχεία ή διευκρινίσεις αν τους ζητηθεί.

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι μέχρι τις 7 Οκτωβρίου 2013. Έντυπα αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν από την Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας ή από το διαδίκτυο, στη διεύθυνση www.cut.ac.cy/studies.  

Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν  στο Γραφείο Προπτυχιακών Σπουδών, Γωνιά Αθηνών και Νικολάου Ξιούτα, 3040 Λεμεσό.  Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 25002213, 25002116 και 25002597.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










175