ΤΕΠΑΚ: Κατανομή κενών θέσεων, Επιλαχόντων και θέσεων στις «Ειδικές Κατηγορίες»


Οι αιτήσεις για Κενές Θέσεις και «Ειδικές Κατηγορίες» υποβλήθηκαν από τις 3 μέχρι και τις 5 Ιουλίου 2013 μετά από σχετική ανακοίνωση (29 Ιουνίου 2013). Για τις κενές θέσεις υποβλήθηκαν συνολικά 945 αιτήσεις, εκ των οποίων οι 494 πληρούσαν τις προϋποθέσεις. Για τις τρείς «ειδικές κατηγορίες» υποβλήθηκαν συνολικά 294 αιτήσεις εκ των οποίων οι 175 πληρούσαν τις προϋποθέσεις. Η κατανομή μετά την αξιολόγηση των αιτήσεων και εφόσον διαπιστώθηκε ότι πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, έγινε με αποκλειστικό κριτήριο, το βαθμό πρόσβασης στις Παγκύπριες Εξετάσεις.

Ανακοινώνεται η κατανομή 119 κενών θέσεων και 130 θέσεων σε επιλαχόντες, ως ακολούθως:

Κενές Θέσεις και Βελτιώσεις Θέσεων

 
 
 

Κενές θέσεις που θα κατανεμηθούν

Θέσεις που προκύπτουν από βελτίωση Θέσης

ΣΥΝΟΛΟ Κενών Θέσεων

Επιλαχόντες

 

Διοίκηση Ξενοδοχείων και Τουρισμού

25

0

25

10

 

Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας

0

0

0

10

 

Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου

0

1

1

10

 

Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών – Πολυμέσα

0

0

0

5

 

Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών - Γραφικές Τέχνες

0

0

0

5

 

Ηλεκτρολόγων Μηχανικών

3

1

4

5

 

Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής

3

0

3

5

 

Μηχανολόγων Μηχανικών και Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών

0

1

1

10

 

Πολιτικών Μηχανικών

6

3

9

5

 

Τοπογράφων Μηχανικών

12

4

16

5

 

Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων

5

4

9

15

 

Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος

10

8

18

10

 

Νοσηλευτικής

27

1

28

25

 

Αποκατάστασης

5

0

5

10

 

ΣΥΝΟΛΟ

96

23

19

130

 


Για τις κενές θέσεις δικαίωμα υποβολής αίτησης είχαν υποψήφιοι με βαθμολογίες του 2011, 2012 και 2013, νοουμένου ότι είχαν εξεταστεί σε μαθήματα που τους επέτρεπαν πρόσβαση στα Τμήματα προτίμησής τους, είχαν γενικό βαθμό πρόσβασης τουλάχιστον 90% της βαθμολογίας του τελευταίου εισακτέου σε κάθε Τμήμα και μπορούσαν να φοιτήσουν άμεσα.

Ο κατάλογος των επιλαχόντων συνιστά κατά κάποιο τρόπο την Γ' κατανομή θέσεων, και θα ενεργοποιηθεί εφόσον διαπιστώνονται κενά μέχρι και την έναρξη των μαθημάτων.

Ανακοινώνεται η κατανομή 70 θέσεων στις «ειδικές κατηγορίες», ως ακολούθως:

Θέσεις Ειδικών Κατηγοριών

 

Κατηγορία A (5%) Θέσεις

Κατηγορία Β (6%) Θέσεις

Κατηγορία Γ (3%) Θέσεις

Διοίκηση Ξενοδοχείων και Τουρισμού

2

3

1

Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας

2

2

1

Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου

2

2

1

Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών – Πολυμέσα

1

1

1

Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών - Γραφικές Τέχνες

1

1

1

Ηλεκτρολόγων Μηχανικών

1

1

1

Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής

1

1

1

Μηχανολόγων Μηχανικών και Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών

2

2

1

Πολιτικών Μηχανικών

1

3 (1 από Κατηγορία Γ)

0 ( 1 αδιάθετη)

Τοπογράφων Μηχανικών

1

1

1

Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων

5 (3 από Κατηγορία Β)

0 (3 αδιάθετες)

1

Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος

3 (1 από Κατηγορία Β)

1 (2 αδιάθετες)

1

Νοσηλευτικής

5

6

3

Αποκατάστασης

2

2

1

ΣΥΝΟΛΟ

29

26

15

Για τις θέσεις των ειδικών κατηγοριών δικαίωμα υποβολής αίτησης είχαν μόνο όσοι παρακάθισαν στις Παγκύπριες Εξετάσεις του 2013, είχαν εξεταστεί σε μαθήματα που τους επέτρεπαν πρόσβαση στα Τμήματα προτίμησής τους στο ΤΕΠΑΚ και είχαν γενικό βαθμό πρόσβασης τουλάχιστον 80% της βαθμολογίας του τελευταίου εισακτέου σε κάθε Τμήμα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάστηκε η γνωμάτευση Ιατροσυμβουλίου, όπως προνοούν οι Κανονισμοί και Κανόνες. Αριθμός περιπτώσεων κρίθηκε ότι δεν πληρούσε τα κριτήρια.

Για σκοπούς μεγαλύτερης διαφάνειας, δίδονται στη δημοσιότητα πιο αναλυτικά στοιχεία αναφορικά με το σύνολο των αιτήσεων και την κατάταξη και κατανομή, τόσο για τις κενές θέσεις όσο και για τις ειδικές κατηγορίες.
Σε περίπτωση όπου οποιοσδήποτε αιτητής κρίνει ότι έχει γίνει λάθος κατά την αξιολόγηση της αίτησής του, μπορεί να υποβάλει εντός 48 ωρών από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, γραπτή και αιτιολογημένα ένσταση, προς τον Προϊστάμενο της ΥΣΦΜ, στο φαξ 25002688. Σημειώνεται ότι τηλεφωνικά και προφορικά δεν θα δίνεται καμία διευκρίνιση, παρά μόνο σε όσες ενστάσεις υποβληθούν γραπτώς.

Όσοι πέτυχαν θέση μέσω της Κατηγορίας Β (Σοβαρό ιατρικό πρόβλημα) των Ειδικών Κριτηρίων και θα ξεκινήσει η φοίτησή τους τον Σεπτέμβριο του 2013, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα με το Γραφείο Συμβουλευτικής στα τηλέφωνα 25002380 ή 25002411 για διευθέτηση συνάντησης προγραμματισμού για το Χειμερινό Εξάμηνο 2013.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους υποψήφιους για την προτίμηση προς τα Τμήματα του ΤΕΠΑΚ και συγχαίρουμε όλους όσοι εξασφάλισαν θέση. Τα αναλυτικά αποτελέσματα καθώς και οι πληροφορίες για τους επιτυχόντες (εγγραφή, στέγαση, έναρξης μαθημάτων), έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου, στη διεύθυνση www.cut.ac.cy.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Οι εγγραφές όλων των νεοεισερχόμενων φοιτητών που εξασφάλισαν θέση με τη διαδικασία των Κενών Θέσεων ή Ειδικών Κριτήριων θα γίνουν την Τετάρτη 31 Ιουλίου και Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013 από τις 8:30-13:00, στο Εργαστήριο Η/Υ του κτηρίου «Πολυξένης Λοϊζιάς και Ελένης Αυτόνομου: που βρίσκεται στην οδό Αθηνών (στο χώρο του κτηρίου «Ανδρέας Θεμιστοκλέους: - Κοινοί Χώροι Διδασκαλίας, σύμφωνα με το πιο κάτω πρόγραμμα.

Σημειώνουμε ότι άτομα που εξασφάλισαν θέση και στα δύο Δημόσια Πανεπιστήμια, θα πρέπει να επιλέξουν την ημέρα των εγγραφών πιο Πανεπιστήμιο/Τμήμα επιθυμούν να φοιτήσουν. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ Η ΕΓΓΡΑΦΗ / ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ ΣΕ ΔΥΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.

Τονίζεται ότι η ώρα 10:00-11:00 θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση από την Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας για τα πιο κάτω θέματα και η οποία είναι υποχρεωτική.

10:00-10:30

Ενημέρωση για Θέματα Φοιτητικής Ζωής και Σπουδών (Αμφιθέατρο «Π.
Γεωργιάδης»)

10:30-11:00

Ενημέρωση για Θέματα Στέγασης, αιτήσεις για φοιτητικές εστίες,
ενοικίαση διαμερισμάτων στο «Δίκτυο» και τον ιδιωτικό τομέα.
(Αμφιθέατρο «Π. Γεωργιάδης»)

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Εγγραφές Φοιτητών που εξασφάλισαν θέση με τη διαδικασία Κενών Θέσεων και Ειδικών Κριτηρίων στα πιο κάτω Τμήματα:

  • Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογία και Επιστήμης Τροφίμων
  • Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος
  • Διοίκησης Ξενοδοχείων και Τουρισμού
  • Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου
  • Αποκατάστασης (Λογοθεραπεία / Λογοπαθολογία)

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Εγγραφές Φοιτητών που εξασφάλισαν θέση με τη διαδικασία Κενών Θέσεων και Ειδικών Κριτηρίων στα πιο κάτω Τμήματα:

  • Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής / Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί
  • Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής / Μηχανικοί Η/Υ και Πληροφορικής
  • Μηχανολόγων Μηχανικών και Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών
  • Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής / Πολιτικοί Μηχανικοί
  • Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής / Τοπογράφοι Μηχανικοί
  • Νοσηλευτικής

Οι εισακτέοι φοιτητές παρακαλούνται να ακολουθήσουν προσεκτικά τις οδηγίες που αναφέρονται πιο κάτω:

  • Μέχρι τη μέρα των εγγραφών κάθε φοιτητής θα πρέπει να προμηθευτεί από το Κέντρο Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης του ΤΕΠΑΚ (Γωνία Αθηνών και Ν. Ξιούτα) ή από την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου στη διεύθυνση www.cut.ac.cy/studies το Έντυπο Εγγραφής, το οποίο θα πρέπει να συμπληρώσει και να επικολλήσει στην κατάλληλη θέση μία πρόσφατη φωτογραφία.
  • Ο φοιτητής θα πρέπει να καταθέσει το συμπληρωμένο έντυπο εγγραφής στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και να το μηχανογραφήσει ο ίδιος σε ειδικό λογισμικό πρόγραμμα που θα εγκατασταθεί στους Η/Υ για το σκοπό αυτό.
  • Μαζί με την αίτησή τους, οι φοιτητές θα πρέπει να καταθέσουν:
    α) Αντίγραφο του απολυτηρίου του σχολείου τους β) Φωτοαντίγραφο της πολιτικής ταυτότητας και
    ΔΙΑΜΟΝΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ

    Όσοι φοιτητές έλαβαν θέση σε Τμήματα του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, με τις διαδικασίες κενών θέσεων και ειδικών κριτηρίων μπορούν να υποβάλουν αίτηση διαμονής σε Φοιτητικές Εστίες, την Τετάρτη 31 Ιουλίου και Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013 μεταξύ των ωρών 08:00-14:00, στο Γραφείο Στέγασης της ΥΣΦΜ (Γωνία Αθηνών και Ν. Ξιούτα, Λεμεσός). Οι αιτήσεις υποβάλλονται μαζί με όλα τα σχετικά πιστοποιητικά εντός των καθορισμένων προθεσμιών και οι ημερομηνίες αυτές είναι περιοριστικές. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://www.cut.ac.cy/studies/accommodation/announcements/
    ΔΙΑΜΟΝΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ «ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΤΕΠΑΚ»

    Για όσους ενδιαφέρονται να ενοικιάσουν διαμέρισμα, υπάρχει και η επιλογή για διαμονή στο «Δίκτυο Συνεργαζομένων Διαμερισμάτων με το ΤΕΠΑΚ. Στο «Δίκτυο» έχουν ενταχθεί πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα τα οποία έχουν αξιολογηθεί από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο και πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, διασφαλίζοντας για τους φοιτητές του ΤΕΠΑΚ ποιότητα στη διαμονή και καθορισμένο ύψος ενοικίου. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον αρμόδιο Λειτουργό της ΥΣΦΜ, κ. Κωνσταντίνο Αναξαγόρου στο τηλ. 25002532 ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα για τις διαθέσιμες επιλογές http://www.cut.ac.cy/studies/accommodation/accommodationNetwork/catalogue/
    ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑΡΞΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

    Από τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013 μέχρι την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013, θα πραγματοποιηθούν η ενημέρωση των φοιτητών για τα Τμήματα και τις Υπηρεσίες του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου καθώς και οι εγγραφές σε μαθήματα όλων των φοιτητών. Τα μαθήματα αρχίζουν τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013. Αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί μέσα στον Αύγουστο. Η παρουσία όλων των φοιτητών τη βδομάδα ενημέρωσης και εγγραφών είναι υποχρεωτική.

ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










138