ΤΕΠΑΚ: Τελετή Αποφοίτησης Διεθνούς Ινστιτούτου Κύπρου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία


Είκοσι απόφοιτοι του Διεθνούς Ινστιτούτου Κύπρου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία, το οποίο λειτουργεί στο ΤΕΠΑΚ σε συνεργασία με τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, παρέλαβαν την Πέμπτη, 25 Ιουλίου τους μεταπτυχιακούς τους τίτλους σπουδών επιπέδου Μάστερ, σε ειδική τελετή αποφοίτησης που διοργανώθηκε στη Λεμεσό.

Οι απόφοιτοι, που προέρχονται από οκτώ διαφορετικές χώρες (Γκάνα, Ελλάδα, Ιράν, Λίβανο, Νιγηρία, Συρία, Τανζανία, Κύπρο), ολοκλήρωσαν με επιτυχία τα δύο μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρει το Ινστιτούτο στην Περιβαλλοντική Υγεία και στην Επιδημιολογία και Βιοστατιστική.

Τους τίτλους παρέδωσε ο Διευθυντής του Ινστιτούτου, Δρ John Evans, ενώ τους απόφοιτους χαιρέτισε ο Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Ανδρέας Αναγιωτός, ο οποίος εξήρε το έργο του Ινστιτούτου, χαρακτηρίζοντάς το ως ένα εξαιρετικό πρότυπο ερευνητικής και εκπαιδευτικής δραστηριότητας για την Κύπρο.

Προσκεκλημένος ομιλητής στην τελετή ήταν ο Καθηγητής Alon Tal, από το Ben Gurion University of the Negev του Ισραήλ. Ο Καθηγητής Tal ανέπτυξε το θέμα «Acting Locally: Translating a Global Environmental Health Agenda into a Personal Professional Strategy». Στην Τελετή απεύθυνε χαιρετισμό και ο κ. Παύλος Φωτιάδης, πρόεδρος του Harvard Club of Cyprus.

Εξέχον μέρος της Τελετής αποτέλεσε η απονομή των βραβείων αριστείας στους μεταπτυχιακούς φοιτητές που πρώτευσαν στα δύο προγράμματα σπουδών. Το βραβείο πρωτεύσαντος μεταπτυχιακού φοιτητή στην Περιβαλλοντική Υγεία απονεμήθηκε στον απόφοιτο Antoine Boutros Gebrayel από τον Λίβανο, ενώ το βραβείο πρωτεύσασας μεταπτυχιακής φοιτήτριας στην Επιδημιολογία και Βιοστατιστική, απονεμήθηκε στην απόφοιτο Vanessa Anyoti από την Τανζανία, η οποία απηύθυνε και τον καθιερωμένο χαιρετισμό εκ μέρους των αποφοίτων.

Το Διεθνές Ινστιτούτο Κύπρου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία λειτουργεί στο ΤΕΠΑΚ σε συνεργασία με τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard. Αποτελεί μια διεθνή ερευνητική, εκπαιδευτική και τεχνολογική πρωτοβουλία για την περιβαλλοντική και δημόσια υγεία. Εγκαθιδρύθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Πανεπιστήμιο Harvard για να αντιμετωπίσει θέματα περιβαλλοντικής και δημόσιας υγείας τόσο στην Κύπρο όσο και στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, της βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Το Ινστιτούτο παρέχει ευκαιρίες για έρευνα, εκπαίδευση και επιμόρφωση σε θέματα περιβαλλοντικής και δημόσιας υγείας σε φοιτητές, ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες. Η ερευνητική δραστηριότητα του Ινστιτούτου εστιάζεται πρωτίστως στην βελτίωση της κατανόησης της σχέσης μεταξύ της έκθεσης σε περιβαλλοντικούς μολυσματικούς παράγοντες και της ανθρώπινης ασθένειας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










161