Τέταρτη ημερίδα Πληροφορικής για μαθητές Λυκείων και Τεχνικών Σχολών στο Παν. Κύπρου


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Πληροφορικής για μαθητές Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, η οποία έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013. Την ημερίδα παρακολούθησαν 108 μαθητές και 5 συνοδοί καθηγητές. Οι μαθητές προέρχονταν από Λύκεια (Δημόσια και Ιδιωτικά) και Τεχνικές Σχολές από όλες σχεδόν τις επαρχίες της Κύπρου.

H Ημερίδα Πληροφορικής διενεργήθηκε στο πλαίσιο των τακτικών δραστηριοτήτων του Τμήματος Πληροφορικής (www.cs.ucy.ac.cy) για την ενημέρωση της μαθητικής κοινότητας σχετικά με τις εξελίξεις που προσφέρει η Επιστήμη της Πληροφορικής και διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και τον Κυπριακό Σύνδεσμο Πληροφορικής. Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν το Ίδρυμα “EuropeanComputerDrivingLicense –  ECDL” και το Πανεπιστήμιο Κύπρου.  Την εκδήλωση υποστήριζε επίσης ο Οργανισμός “Association for Computing Machinery” – Τοπικό Παράρτημα Κύπρου.

Βασικός σκοπός της ημερίδας ήταν να προσφέρει στους μαθητές, δηλαδή το μελλοντικό ανθρώπινο επιστημονικό δυναμικό της Κύπρου, μια περιήγηση στο θαυμαστό κόσμο της Επιστήμης της Πληροφορικής καθώς και να τους πληροφορήσει για τις επαγγελματικές προοπτικές που προσφέρει η επιστήμη αυτή.

Στην ημερίδα απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής, Καθηγητής Μάριος Δικαιάκος. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας δόθηκε διάλεξη από τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Πληροφορικής, Γιάννο Σαζεΐδη για την Επιστήμη της Πληροφορικής.

Ακολούθως, ο κ. Μιχάλης Τορτούρης, Επιθεωρητής Πληροφορικής Μέσης Εκπαίδευσης  του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ανάλυσε τις προοπτικές και το ρόλο του Καθηγητή Πληροφορικής, ενώ ο κ. Πανίκος Μασούρας, Γραμματέας του Δ.Σ. του Κυπριακού Συνδέσμου Πληροφορικής, μίλησε για τις επαγγελματικές προοπτικές σε θέματα Πληροφορικής με γνώμονα την Κυπριακή και Ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

Στη συνέχεια ακολούθησαν επιδείξεις τεχνολογικών εφαρμογών και παρουσιάσεις εργασιών από φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, που υλοποιήθηκαν στα πλαίσια είτε κάποιου μαθήματος είτε κάποιου ερευνητικού έργου, στα ερευνητικά εργαστήρια και στις αίθουσες διδασκαλίας του Τμήματος. Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με ανοιχτή συζήτηση των μαθητών με φοιτητές του τμήματος. Απονεμηθήκαν διπλώματα παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες. 

Περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Τμήματος Πληροφορικής http://www.cs.ucy.ac.cy




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










181