- Πανεπιστήμιο Κύπρου
- 19 Μαι 2026 - 08:21
«Τεχνητή Νοημοσύνη και Φιλαναγνωσία: Προκλήσεις και Ευκαιρίες για τη Σύγχρονη Γραφή»
Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου διοργανώνει την Πέμπτη, 28 Μαΐου 2026 και ώρα 18:00, μια ξεχωριστή εκδήλωση αφιερωμένη σ’ ένα από τα πιο επίκαιρα ζητήματα της εποχής: τη σχέση της Τεχνητής Νοημοσύνης με το βιβλίο, τη γραφή και τη φιλαναγνωσία.
Η εκδήλωση με τίτλο «Τεχνητή Νοημοσύνη και Φιλαναγνωσία: «Προκλήσεις και Ευκαιρίες για τη Σύγχρονη Γραφή», θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο «Φίλιππος Τσιμπόγλου» (LRC 012), στο Κέντρο Πληροφόρησης – Βιβλιοθήκη «Στέλιος Ιωάννου».
Σε μια εποχή όπου οι αλγόριθμοι επηρεάζουν όλο και περισσότερο τον τρόπο με τον οποίο γράφουμε, διαβάζουμε και δημιουργούμε, η εκδήλωση επιχειρεί να φωτίσει καίρια ερωτήματα, όπως: Πώς επηρεάζει η Τεχνητή Νοημοσύνη τη δημιουργική γραφή; Ποια είναι η θέση του βιβλίου στη νέα ψηφιακή πραγματικότητα; Πώς επαναπροσδιορίζεται η φιλαναγνωσία και η εκπαίδευση στα νέα δεδομένα;
Ακαδημαϊκοί, συγγραφείς και βιβλιοθηκονόμοι συμμετέχουν σ’ έναν ζωντανό δημόσιο διάλογο, παρουσιάζοντας τις προκλήσεις αλλά και τις νέες δυνατότητες που διαμορφώνονται. Η εκδήλωση απευθύνεται στο ευρύ κοινό, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, δημιουργούς και αναγνώστες και φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν ουσιαστικό διάλογο για το μέλλον της γραφής, της ανάγνωσης και του βιβλίου στην ψηφιακή εποχή.
Θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση με το κοινό και δεξίωση.
Πρόγραμμα Εκδήλωσης
18:00 – 18:05 | Καλωσόρισμα
Μικαέλλα Χαραλάμπους
Βιβλιοθηκονόμος, Επικεφαλής Ομάδας Εκδηλώσεων Βιβλιοθήκης, Πανεπιστήμιο Κύπρου
Comments (0)
This thread has been closed from taking new comments.

