Θερινό Εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 12-16 ετών με θέμα: «Τα Δικαιώματα του Παιδιού»


Η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, κα Λήδα Κουρσουμπά, ανακοινώνει τη διοργάνωση θερινού εργαστηρίου για παιδιά ηλικίας 12-16 ετών, με θέμα «Τα Δικαιώματα του Παιδιού». Το εργαστήρι διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά και θα διεξαχθεί από τις 7 - 11 Ιουλίου 2014, από τις 9:00 -13:00, στο Γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Γωνία Απελλή και Παύλου Νιρβάνα, 5ος όροφος, 1496 Λευκωσία. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, σημειώνεται δε ότι την ευθύνη μεταφοράς των παιδιών προς και από το Γραφείο της Επιτρόπου έχουν οι γονείς/κηδεμόνες. Στα παιδιά που θα παρακολουθήσουν το θερινό εργαστήρι θα προσφέρεται ελαφρύ πρόγευμα και θα δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής.

Μέσα από ευχάριστες και δημιουργικές δραστηριότητες βιωματικού χαρακτήρα, τα παιδιά θα πληροφορηθούν και θα ευαισθητοποιηθούν σε θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ειδικότερα σε θέματα Δικαιωμάτων του Παιδιού. Αναλυτικότερα, στο εργαστήρι τα παιδιά θα γνωρίσουν τις βασικές Αρχές και πρόνοιες  της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού και θα ενδυναμωθούν όσον αφορά στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Μέρος του Εργαστηρίου θα είναι αφιερωμένο στην προώθηση της Εκστρατείας του Συμβουλίου της Ευρώπης «Ένα στα Πέντε» κατά της σεξουαλικής κακοποίησης και σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών. Στο μέρος αυτό τα παιδιά θα αναγνωρίσουν πράξεις/συμπεριφορές οι οποίες αποτελούν σεξουαλική κακοποίηση και σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιού και θα συζητήσουν μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου σε επίπεδο παιδιού, οικογένειας, σχολείου, κοινωνίας και πολιτείας

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να αποτείνεστε τηλεφωνικά στους αριθμούς 22873175 / 22873132 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση childcom@ccr.gov.cyμέχρι την 1η Ιουλίου 2014.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










230