Την Παρασκευή η παγκύπρια τελική γιορτή των Επιμορφωτικών Κέντρων


 Πραγματοποιείται την Παρασκευή  26 Απριλίου  2013 και ώρα 7.00 μ.μ. στο χώρο της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων στις αίθουσες Cypria και Grecian στη Λευκωσία,η Παγκύπρια Τελική Εκδήλωση  των Επιμορφωτικών Κέντρων. H εκδήλωση η οποία είναι ανοικτή για το κοινό, τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκου Κενεβέζου, ο οποίος επιδεικνύει προσωπικό ενδιαφέρον και αγάπη για το θεσμό των Επιμορφωτικών Κέντρων.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει  μεγάλη έκθεση έργων και κατασκευών των μελών των κέντρων από τις ομάδες Αγιογραφίας, Αργυροχοϊας, Διακόσμησης, Διάταξης Λουλουδιών, Ζωγραφικής, Κατασκευής Κούκλων Πορσελάνης, Κεραμικής, Κοπτικής-Ραπτικής, Μαγειρικής, Ξυλουργικής, Ξυλογλυπτικής, Φωτογραφικής Τέχνης, Σμίλες-Βελονάκι, Ηλεκτρικές Συσκευές, Χειροτεχνιών κ.α. Επίσης θα παρουσιαστεί   πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα το οποίο θα περιλαμβάνει χορό και τραγούδι.

Τα Επιμορφωτικά Κέντρα παρουσιάζουν μια συνεχή ποσοτική και ποιοτική αύξηση και έχουν καθιερωθεί στη συνείδηση του λαού ως το μαζικότερο πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων. Σήμερα τα Επιμορφωτικά Κέντρα  εξυπηρετούν γύρω στις 30000 άτομα και σε αυτά διδάσκουν 800 περίπου προσοντούχοι εκπαιδευτές.

Τα θέματα που προσφέρονται στα Επιμορφωτικά Κέντρα παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία και δίνουν την ευκαιρία σε χιλιάδες ενήλικες να ικανοποιήσουν κάθε ενδιαφέρον και ανάγκη τους. Τα βασικά προγράμματα καλύπτουν θέματα για απόκτηση επαγγελματικών δεξιοτήτων, πρακτικά θέματα που έχουν σχέση με το νοικοκυριό, ξένες γλώσσες, θέματα υγείας και πολιτιστικά θέματα.

Η κοινωνική προσφορά των Επιμορφωτικών Κέντρων επεκτείνεται και στη δωρεάν προσφορά χρήσιμων προγραμμάτων σε πολλές ειδικές ομάδες του πληθυσμού, όπως εγκλωβισμένους, αναλφάβητους, φυλακισμένους, ηλικιωμένους, παλιννοστούντες και άτομα με αναπηρία. Τα προγράμματα των Επιμορφωτικών Κέντρων προσφέρονται προς όλους τους κατοίκους του νησιού, Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους και ξένους.

Η φωτογραφία είναι από την περσινή εκδήλωση

 

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










178