Την Πέμπτη η Τελετή Απονομής Βραβείων του Διαγωνισμού Μαθητικού Δοκιμίου της Ελληνικής Πρεσβείας


ΚΥΠΕ -Πραγματοποιείται, στην ελληνική πρεσβευτική κατοικία, στις 13 Ιουνίου 2019, και ώρα 19:00, η Τελετή Απονομής των Βραβείων του Διαγωνισμού Μαθητικού Δοκιμίου της Ελληνικής Πρεσβείας.

Στην Τελετή θα παραστούν, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, Ηλίας  Φωτόπουλος και ο Υπουργός  Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Χαμπιαούρης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Πρεσβείας, θέμα του φετινού διαγωνισμού αποτέλεσε παράθεμα από το δοκίμιο του Γεώργιου Θεοτοκά «Η Μοναξιά του Ελληνισμού». Σε μια Ευρώπη που αντιμετωπίζει ποικίλες προκλήσεις, οι μαθητές κλήθηκαν να παρουσιάσουν τρόπους με τους οποίους ο ελληνισμός μπορεί να ξαναγίνει παράγοντας ευρύτερου πολιτισμού και ίσως συνδετικός κρίκος της Δύσης και της Ανατολής, επιτυγχάνοντας να δημιουργήσει έργα ικανά να ακτινοβολήσουν στη γαλάζια θάλασσα, πέρα από τα στενά τοπικά όρια.
Ο θεσμός καθιερώθηκε για πρώτη φορά το 1976 και από τότε διεξάγεται ανελλιπώς ετησίως σε Παγκύπριο επίπεδο.
Σκοπός του Διαγωνισμού Μαθητικού Δοκιμίου είναι να προωθήσει την ελληνική παιδεία και πολιτισμό, καθώς και την ανάπτυξη του προβληματισμού και του ενδιαφέροντος των νέων για το ρόλο και τη συμβολή του ελληνικού πνεύματος στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής πολιτικής σκέψης και στη διάπλαση ενεργών, υπεύθυνων και δημοκρατικών πολιτών.
Ο διαγωνισμός του μαθητικού Δοκιμίου πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτιστικής Δράσης της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Κύπρο, το οποίο εδράζεται στη πεποίθηση ότι η Παιδεία και ο Πολιτισμός θα πρέπει να ενισχύονται και να προβάλλονται, αναδεικνύοντας τη διαχρονική δυναμική τους, ως βασικό συστατικό στοιχείο του ευρωπαϊκού πολιτισμού, αλλά και ως ελληνική συμβολή, με οικουμενική αξία, στον παγκόσμιο πολιτισμό.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










160