Το Β΄ Δημοτικό Λεμεσού απέτισε φόρο τιμής στους δίδυμους ήρωες μαθητές του, Μίλτο και Χρίστο


Εκδήλωση τιμής για τους πρώην μαθητές του, Μίλτο και Χρίστο Χριστοφόρου, πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 20 Μαΐου το Β’ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού (ΚΒ’). Επίτιμοι προσκεκλημένοι ήταν οι ίδιοι οι γονείς του Χρίστου και Μίλτου, Μιχάλης και Πόπη Χριστοφόρου.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, τελέστηκε δέηση και τα εγκαίνια της αίθουσας, στην οποία δόθηκε τιμητικά τα ονόματα των δύο ηρώων της 11ης Ιουλίου 2011, από τον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο, στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκου Κενεβέζου . Οι μαθητές του σχολείου παρουσίασαν καλλιτεχνικό πρόγραμμα. 

Στον χαιρετισμό της, η διευθύντρια του σχολείου Βαρβάρα Ελισσαίου – Αλεξάνδρου ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Σήμερα τιμούμε τον Μίλτο και τον Χρίστο. Τιμούμε τους μαθητές μας. Τιμούμε τα παιδιά μας, τα οποία θα θυμόμαστε πάντα με περηφάνια και θα υποκλινόμαστε στο μεγαλείο της θυσίας τους. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε».

Ο Υπουργός κατά την ομιλία του σημείωσε: «Ο Μίλτος και ο Χρίστος από το 1998 μέχρι το 2004 φοίτησαν εδώ… Εδώ έμαθαν από τους δασκάλους τους για την ιστορία της φυλής μας. Έμαθαν για τους Σπαρτιάτες, για τους ήρωες της ελληνικής επανάστασης, τους Κύπριους αγωνιστές της ελευθερίας, τον Ζήδρο, το δάσκαλο Φώτη Πίττα, τον Μάρκο Δράκο, τον Μάτση. Με τη βοήθεια των δασκάλων και της οικογένειας μεγάλωσαν σωστά με αρχές και αξίες, με αγάπη για την πατρίδα και το Θεό. Κι όταν ήρθε η μεγάλη ώρα τα δύο παλικάρια πήραν άριστα στην ιστορία και την αρετή, έκαμαν τη γνώση πράξη και έδωσαν ότι πολυτιμότερο είχαν για την πατρίδα».

«Κάθε χώρα κάθε δήμος ή κοινότητα, κάθε κοινωνικό σύνολο και ιδίως κάθε σωστά οργανωμένο σχολείο», πρόσθεσε ο κ Κενεβέζος, «οφείλει να τιμά από τα μέλη του τα άτομα εκείνα που έχουν διακριθεί και έχουν προσφέρει για το καλό της κοινωνίας και των συνανθρώπων μας. Γιατί οι κοινωνίες και τα οργανωμένα σύνολα που ξεχνούν και δεν τιμούν δεόντως τα άξια βλαστάρια και τους ήρωές τους είναι καταδικασμένα στον αφανισμό και στη λήθη». 

Ο δάσκαλος του Μίλτου και του Χρίστου κατά την περίοδο 2002 – 2004, Στάθης Χατζηλεωνίδας, μίλησε με έντονη συγκίνηση και περιέγραψε μικρά γεγονότα από τη μαθητική ζωή των δίδυμων αδελφών, μεγάλα όμως δείγματα -από τότε κιόλας - του ήθους, της ευγένειας και της γενναιότητας που διέθεταν. 

Η μητέρα των δύο ηρώων έδωσε τέλος, με γενναιότητα ψυχής, μια μητρική συμβουλή στα παιδιά: 

«Ο πλούτος και η φτώχεια είναι στις καρδιές μας. Και έχουμε ανάγκη από πλούσιες καρδιές! Ο Θεός το μόνο που θέλει από μας είναι αγάπη – αγάπη – αγάπη!»

Με το πέρας της εκδήλωσης ο κ. Κενεβέζος δήλωσε πως «ήταν μια λιτή εκδήλωση με πλούσια όμως μηνύματα. Η ανάμνηση, η μνήμη, η θύμηση και η παραπομπή σε τέτοια παιδιά που συνειδητά αφιέρωσαν τη ζωή τους για το κοινωνικό σύνολο και την πατρίδα, αποτελεί ένα σημείο αναφοράς και ένα πρότυπο και παράδειγμα για όλους μας".

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










178