Το Δημοτικό Α΄ Αυγόρου στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό generations@school με «Ποτέ πια μόνοι στο σπίτι»


Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτών 2013 προκηρύχθηκε ο πανευρωπαϊκός διαγωνισμός generations@school με τη διοργάνωση ενός διαλόγου μεταξύ των γενεών, ανάμεσα σε μαθητές και ηλικιωμένους.

Στα πλαίσια της καθημερινής ζωής του σχολείου (Α’ Αυγόρου) καταρτίστηκε ένα διαγενεακό σχέδιο με τη συμμετοχή των 16 μαθητών της Στ1’ τάξης του σχολείου και των ηλικιωμένων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Ποτέ πια μόνοι στο σπίτι».

Το πρόγραμμα «Ποτέ πια μόνοι στο σπίτι» είναι ένα από τα προγράμματα του ΣΚΕ (Συμβούλιο Κοινοτικής Ευημερίας) Αυγόρου. Από την 1η Ιανουαρίου 2007, το ΣΚΕ Αυγόρου με εταίρο το Κοινοτικό Συμβούλιο του χωριού λειτουργεί το πρόγραμμα αυτό. Είναι μια λέσχη η οποία λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή και ώρες 7:30’ πμ.-15:00’ μμ. Η λέσχη στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό σπιτάκι.

Έγιναν διάφορες επισκέψεις/δράσεις μεταξύ του Φεβρουαρίου και Μαΐου 2013, ενέργειες και εκδηλώσεις με στόχο να τονωθεί ο σεβασμός των νεότερων γενεών προς τις μεγαλύτερες. Αναπτύχθηκαν σχέσεις φιλίας ανάμεσα στους ηλικιωμένους και τα παιδιά, συνεργάστηκαν, αντάλλαξαν απόψεις και πέρασαν το χρόνο τους δημιουργικά.

Ολόκληρη η εργασία στο πιο κάτω έγγραφο:




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










164