To Γυμνάσιο Παλουριώτισσας συμμετέχει σε νέο πρόγραμμα Erasmus+


Το Γυμνάσιο Παλουριώτισσας συμμετέχει από την αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς στο ευρωπαϊκό προγράμμα Erasmus + ( 2017-2019). Το πρόγραμμα έχει ως θέμα την «Ενσωμάτωση των μεταναστών στην Κοινωνία και στα Σχολεία».

Στο πιο πάνω πρόγραμμα λαμβάνουν μέρος, εκτός από την Κύπρο, η Ελλάδα, η Γερμανία, η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Ιταλία. Έχουν ολοκληρωθεί ήδη δύο συναντήσεις μεταξύ των πιο πάνω χωρών.

Η πρώτη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα της Ελλάδας  τον Σεπτέμβριο του 2017, είχε ως στόχο τη γνωριμία μεταξύ των χωρών και την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις απαιτήσεις και τις δραστηριότητες του προγράμματος. Επίσης, παρουσιάστηκαν στοιχεία για την κάθε χώρα και το εκπαιδευτικό σύστημά της.

Η δεύτερη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Marburg της Γερμανίας, από τις 28 μέχρι τις 30 Nοεμβρίου 2017. Στη συνάντηση αυτή, οι συμμετέχουσες χώρες παρουσίασαν τη  δουλειά των μαθητών που είχε ανατεθεί στην προηγούμενη συνάντηση. Παρουσιάστηκαν ομιλίες στους συμμετέχοντες καθηγητές από ψυχολόγους για την ψυχολογική κατάσταση των προσφύγων, καθώς και εμπειρίες προσφύγων και μεταναστών για μιαν καλύτερη ευκαιρία ζωής στη Γερμανία. Επισκέφθηκαν τάξεις αλλόγλωσσων μαθητών και παρακολούθησαν ποικίλους τρόπους διδασκαλίας για την εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας.

Το Γυμνάσιο Παλουριώτισσας θα φιλοξενήσει τις συμμετέχουσες χώρες τον ερχόμενο Μάϊο 2019 όπου και το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί. Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί προς τα τέλη Απριλίου στην Ιρλανδία με μια μικρή ομάδα μαθητών.

Χριστίνα Χειμαρίδου, Καθηγήτρια Πληροφορικής

Συντονίστρια Προγράμματος




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter











141