Το Πανεπιστήμιο Frederick και επίσημα «πράσινο»!


Το Πανεπιστήμιο Frederick βραβεύεται στην κατηγορία “Πράσινο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα” στα περιβαλλοντικά βραβεία της GreenDot

Το Πανεπιστήμιο Frederick κατέκτησε το βραβείο στην κατηγορία “Πράσινο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα”, στα πλαίσια της εκδήλωσης για την απονομή των 3ων Περιβαλλοντικών Βραβείων της Green Dot Kύπρου, που πραγματοποιήθηκε στις 31 Οκτωβρίου στο νέο θέατρο του ΘΟΚ. Η βράβευση του Πανεπιστημίου αποτελεί σημαντική διάκριση, αφού προέκυψε κατά 50% από τις ψήφους της 42μελούς επιτροπής ειδικών στα θέματα του περιβάλλοντος και κατά 50% από τις ψήφους του κοινού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου:

«Η βράβευση του Πανεπιστημίου Frederick στην κατηγορία “Πράσινο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα”, αποτελεί φυσική εξέλιξη, αφού το Πανεπιστήμιο κατά τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει πλούσια ερευνητική, επιστημονική και κοινωνική δράση στα ευρύτερα θέματα του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο Frederick:

  • Προσφέρει το μοναδικό στην Κύπρο μεταπτυχιακό πρόγραμμα (MSc) και διδακτορικό (PhD) στην Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη.
  • Μαζί με ένα δίκτυο τεσσάρων Πανεπιστημίων του εξωτερικού θα προσφέρει το εξ’ αποστάσεως , διαπανεπιστημιακό μεταπτυχιακό πρόγραμμα (ΜSc) για την Αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη.
  • Έχει ενσωματώσει σε αρκετά προγράμματα της Σχολής Μηχανικής και Εφαρμοσμένων Επιστημών θέματα που συνδέονται με την εξοικονόμηση ενέργειας και γενικότερα με φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές. 
  • Προχώρησε στην παραγωγή πλούσιου εκπαιδευτικού υλικού στα θέματα της διαχείρισης απορριμμάτων, για τη Δημοτική και Μέση Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Green-Dot και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Το υλικό αυτό ήδη αξιοποιείται από τα σχολεία.
  • Δημιούργησε τη Μονάδα Διατήρησης της Φύσης, που με τη δράση της αποτελεί σημείο αναφοράς στα θέματα βιοποικιλότητας, διαχείρισης φυσικών πόρων και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στην Κύπρο.
  • Από το 2006 έχει εκπονήσει πέραν των 40 περιβαλλοντικών ερευνητικών έργων σε συνεργασία με μια πλειάδα πανεπιστημίων, ερευνητικών και άλλων οργανισμών από την Κύπρο και το εξωτερικό.
  • Ανέπτυξε τη Στρατηγική της Κύπρου για τη Βιοποικιλότητα, συντονίζοντας ένα δίκτυο πολλών επιστημόνων από έξι Πανεπιστήμια και άλλους ερευνητικούς οργανισμούς.
  • Συμμετέχει σε μεγάλα διεθνή περιβαλλοντικά δίκτυα.
  • Έχει αναπτύξει πλούσια εθελοντική περιβαλλοντική δράση.

Η πολυδιάστατη αυτή δραστηριότητα του Πανεπιστημίου Frederick στα θέματα του περιβάλλοντος, αποσκοπεί να απαντήσει στις μεγάλες περιβαλλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στις μέρες μας και στη διαμόρφωση πολιτών με περιβαλλοντική γνώση, περιβαλλοντική συνείδηση και περιβαλλοντική ευθύνη».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










130