To Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus προσκαλεί στο 1ο Φεστιβάλ Επιστήμης Κύπρου


Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Επιστήμης Κύπρου και προσκαλείμικρούς και μεγάλους σε μια μαγευτική εμπειρία γεμάτη επιστήμη και διασκέδαση!Το φεστιβάλείναι ανοικτό με ελεύθερη είσοδο για το κοινό το Σάββατο και Κυριακή, 10 και 11 Δεκεμβρίου από τις 11:00 το πρωί μέχρι και τις 19:00 το απόγευμα.

Εμπνευσμένο από τα παγκόσμια Φεστιβάλ Επιστήμης, το 1ο Φεστιβάλ Επιστήμης Κύπρου έχει ως στόχο να συγκεντρώσει μεγάλα μυαλά της επιστήμης και των τεχνών αλλά και να φέρει τους επισκέπτες σε επαφή με τα τεράστια επιτεύγματα της επιστήμης.

Ανάμεσα σε εκθέματα, διαδραστικές δραστηριότητες, πειράματα, ντοκιμαντέρ και 7 διαγωνισμούς οι συμμετέχοντες θα κυνηγήσουν κρυμμένους θησαυρούς με τα κινητά τους τηλέφωνα, θα ταξιδέψουν μέχρι το διάστημα και θα εξιχνιάσουν εγκλήματα με τη χρήση DNA!

Επίσης θα πρέπει να οργανώσουν την απόδρασή τους από δωμάτια περιπέτειας (adventurerooms), να ανακαλύψουν την κρυμμένη επιστήμη του αθλητισμού αλλά και να ολοκληρώσουν το δέκαθλο φυσικής. Οι εκπλήξεις φυσικά δεν σταματάνε εδώ. Ρομπότ θα κινούνται στο χώρο ενώ ηφαίστεια θα κάνουν εκρήξεις! 

Το 1ο Φεστιβάλ Επιστήμης Κύπρου τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού καθώς και του Υπουργείου Ενέργειας Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ, στην ιστοσελίδα www.cysciencefestival.com ή στο τηλ. 24694000.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










155