Το πολιτιστικό ημερολόγιο της Δευτέρας 17 Μαρτίου 2014 περιλαμβάνει τις ακόλουθες εκδηλώσεις:
10:00-20:00 Δήμος Λευκωσίας – Έκθεση φωτογραφίας από το Καναδικό Πολεμικό Μουσείο στο πλαίσιο των εορτασμών της 50ης επετείου από την άφιξη των Ειρηνευτικών Δυνάμεων του Καναδά στην Κύπρο (Πύλη Αμμοχώστου, Λευκωσία)
18:00 Καναδός Υπουργός Βετεράνων Julian Fantino και μέλη της Αντιπροσωπείας Fantino - Εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας από το καναδικό Πολεμικό Μουσείο (Πύλη Αμμοχώστου, Λευκωσία)
19:00 Ελληνική Τράπεζα – Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή - Παρουσίαση της έκδοσης «Μαργαρίτα Α. Τσαγγάρη, το πλήρες εικαστικό έργο» που επιμελήθηκε η ιστορικός Τέχνης Νατάσα Ιερείδου – Την έκδοση θα παρουσιάσει ο Μιχάλης Πασιαρδής – Χαιρετισμό εκ μέρους του Μουσείου ο Χαμπής Τσαγγάρης και εκ μέρους της Ελληνικής Τράπεζας ο Πρόεδρος του ΔΣ Ανδρέας Παναγιώτου (Κτήριο Διοίκησης της Τράπεζας Γωνία Λεωφ. Λεμεσού και Λεωφ. Αθαλάσσας 200, Στρόβολος)
19:00 Σύνδεσμος Καταπολέμησης Ναρκωτικών Λάρνακας – Παρουσίαση του βιβλίου μαγειρικής «Επωνύμων Γαστρονομικές Προτάσεις» που εκδίδει ο Σύνδεσμος σε συνεργασία με την Λουϊζα Ζεμπύλα-Ραφαήλ και τον Λευτέρη Κολοκοτρώνη (Lush Beach Bar, Ακτή Μακένζυ, Λάρνακα)
20:00 Υπουργείο Παιδείας, Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης – Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου – Διημερίδα χορωδιών των Μουσικών Λυκείων – 200 Μαθητές του Μουσικού Σχολείου θα τραγουδήσουν με τη συνοδεία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Γιώργου Κουντούρη (Στην Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ, Λευκωσία)
20:00 Δήμος Μόρφου – Συναυλία με θέμα: «Τραγουδώ για τη Μόρφου» από τον Λουδοβίκο των Ανωγείων (Δημοτικό Θέατρο Λατσιών)
20:00 Κυπριακή Πρεσβεία, Σπίτι της Κύπρου - Παρουσίαση του βιβλίου του Ανδρέα Καραγιάν «Σκοτεινές Ιστορίες» - Για το βιβλίο θα μιλήσουν Αννίτα Παναρέτου συγγραφέας, ο Γιάννης Ξανθούλης συγγραφέας και Νίκος Βατόπουλος δημοσιογράφος – Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο συγγραφέας (Σπίτι της Κύπρου, Αθήνα)
21:00 Γαλλικό Ινστιτούτο - Όμιλος Φίλων Κινηματογράφου – Υπουργείο Παιδείας – Πρεσβείες Ελβετίας – Βελγίου – Ουγγαρίας – 9ον Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου – Κινηματογραφική ταινία «Στα κρυφά» σε σκηνοθεσία Olivier Ringer (Cine Studio Πανεπιστήμιο Λευκωσίας)
----- Υπουργείο Παιδείας – Γαλλοφωνία 2014 – Τελικός για την ανάδειξη του νικητή γαλλόφωνου τραγουδιού που διοργανώνεται από το Τμήμα Γαλλικών σπουδών και Σύγχρονων Γλωσσών του Κέντρου Γλωσσών του Πανεπιστημίου Κύπρου (Πανεπιστήμιο Κύπρου, Λευκωσία)