Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Φεστιβάλ του Υπ Παιδείας που αρχίζει μεθαύριο Δευτέρα


«Η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα οι ειδικότητες του Θεάτρου, της Μουσικής, της Οικιακής Οικονομίας και αγωγή υγείας, της Φυσικής Αγωγής και των Εικαστικών Τεχνών, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν κατά την περίοδο της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία το δεύτερο εξάμηνο του 2012, διοργανώνουν Πολιτιστικό Φεστιβάλ από τις 18 μέχρι 21 Ιουνίου 2012.

Μέσα από το τετραήμερο πολιτιστικό φεστιβάλ θα προβληθεί η ιστορία, ο πολιτισμός, τα ήθη, τα έθιμα και οι παραδόσεις της Κύπρου. Για την πραγματοποίηση του Πολιτιστικού Φεστιβάλ θα χρησιμοποιηθούν εκθεσιακοί χώροι, αίθουσες, πάρκα, δρόμοι και πλατείες της Λευκωσίας. Μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης θα παρουσιάσουν μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα, θεατρικές παραστάσεις, επίδειξη μόδας με ανακυκλώσιμα υλικά, εκθέσεις με έργα τέχνης, παραδοσιακά παρασκευάσματα, κατασκευές κλπ.

Το πρόγραμμα του Πολιτιστικού Φεστιβάλ ακολουθεί στη συνέχεια:

Δευτέρα, 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

  • Εγκαίνια έκθεσης και τελετή βράβευσης των έργων του Παγκύπριου Διαγωνισμού  

Εικαστικών Τεχνών, στην Πύλη Αμμοχώστου, στις 5.00 μ.μ.

  • Παρέλαση με μουσικοχορευτικά δρώμενα και ενδυμασίες με ανακυκλώσιμα υλικά, στη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, στις 7.00 μ.μ. (Συγκέντρωση μπροστά από το κτίριο του Debenhams Central).

Τρίτη, 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

  • Θεατρική παράσταση του έργου «Τρωάδες» του Ευριπίδη, από τη θεατρική ομάδα του Παγκυπρίου Γυμνασίου, στην αίθουσα τελετών του Παγκυπρίου Γυμνασίου, στις 8.00 μ.μ..

Τετάρτη, 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

  • Βράβευση των μουσικών συγκροτημάτων, που διακρίθηκαν στους Παγκύπριους Μαθητικούς Μουσικούς Αγώνες, στο Θέατρο Παλλάς, στις 8.30 μ.μ..

Πέμπτη, 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

  • Παρουσίαση ομάδων χορού, που διακρίθηκαν στον Παγκύπριο Μαθητικό Διαγωνισμό Σύγχρονου Χορού (Break Dance), στις 7.00μ.μ. στο Υπαίθριο Θέατρο της Πύλης Αμμοχώστου.
  • Επίδειξη μόδας με ανακυκλώσιμα υλικά, στο Πάρκο Γλυπτικής της Πύλης Αμμοχώστου, στις 8.00 μ.μ.
  • Στο χώρο των εκδηλώσεων θα λειτουργεί παζαράκι με κυπριακά εδέσματα

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη".




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










179