Το πρόγραμμα «Erasmus +» εγκαινιάζει στην Κύπρο την Παρασκευή η Επίτροπος Βασιλείου


Το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της ΕΕ για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό, «Erasmus +» εγκαινιάζει την ερχόμενη Παρασκευή στη Λευκωσία η Ευρωπαία Επίτροπος αρμόδια για θέματα Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας Ανδρούλλα Βασιλείου.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο «Φιλοξενία» (10.00-13.45) και οργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον εθνικό οργανισμό αρμόδιο για την υλοποίηση του προγράμματος «Erasmus +» και τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου (ONEK).

Το νέο πρόγραμμα θα παρέχει υποτροφίες σε περισσότερους από 4 εκατομμύρια Ευρωπαίους για να σπουδάσουν, να καταρτιστούν, να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία ή να προσφέρουν εθελοντική εργασία στο εξωτερικό κατά τα επόμενα επτά έτη.

Το «Erasmus +» θα έχει συνολικό προϋπολογισμό ύψους 14,7 δισεκατομμυρίων ευρώ – δηλαδή αύξηση 40% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Περίπου 15000 Κύπριοι αναμένεται να ωφεληθούν από το πρόγραμμα Erasmus +, το οποίο αξιοποιεί την επιτυχία του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus και άλλων προγραμμάτων κατάρτισης και νεολαίας.

 «Καλώ τους συναδέλφους μου Κυπρίους να επωφεληθούν πλήρως από τις υποτροφίες που διατίθενται στο πλαίσιο του Erasmus +. Η αύξηση του προϋπολογισμού που έχουμε εξασφαλίσει σημαίνει ότι πολύ περισσότερα άτομα θα επωφεληθούν από την υποστήριξη της ΕΕ για να αποκτήσουν διεθνή εμπειρία που θα δώσει ώθηση στις δεξιότητες τους, την προσωπική εξέλιξη και την απασχολησιμότητα. Το νέο πρόγραμμα θα παρέχει χρηματοδότηση για τη δημιουργία ή τη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και εργοδοτών. Οι συμπράξεις αυτές θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση της αναντιστοιχίας των δεξιοτήτων, η οποία αποτελεί την βασικότερη αιτία για τα υψηλά επίπεδα ανεργίας των νέων που αντιμετωπίζουν πολλές χώρες της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος», δήλωσε η Επίτροπος Βασιλείου.

Σημειώνεται ότι μεταξύ του 2007 και του 2013, περίπου 10 000 Κύπριοι σπουδαστές, νέοι, εκπαιδευτικοί, προσωπικό κατάρτισης και προσωπικό που ασχολείται με θέματα της νεολαίας, συμμετείχαν στα προγράμματα «Διά βίου μάθηση» της ΕΕ και «Νεολαία εν δράσει». Εκτιμάται ότι 15 000 (αύξηση 50 %) θα μπορέσουν να επωφεληθούν από το Erasmus + κατά τα επόμενα επτά έτη.

Η Κύπρος θα λάβει συνολικά 8.6 εκατομμύρια ευρώ το 2014 από το Erasmus +, δηλαδή αύξηση 14 % σε σύγκριση με τη χρηματοδότηση που έλαβε το 2013. Προβλέπεται ότι, όπως και για τις άλλες συμμετέχουσες χώρες, η ετήσια χρηματοδότηση θα αυξάνεται κάθε έτος έως το 2020.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










95