Tο Υπ. Παιδείας προετοιμάζεται για την κυπριακή Προεδρία της ΕΕ


Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, σε συνάντηση που είχε η κ. Στυλιανού με τον κ. Pietras (φωτογραφία ) συζητήθηκαν οι προετοιμασίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης στους τομείς της αρμοδιότητάς του (Παιδεία, Πολιτισμός, Αθλητισμός, Νεολαία και Οπτικοακουστικά).
Η κ. Στυλιανού, αφού ευχαρίστησε τον κ. Pietras για τη μέχρι τώρα συνεργασία του Υπουργείου με τη Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου, τον ενημέρωσε για τις δραστηριότητες και τις συναντήσεις, οι οποίες προγραμματίζονται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, καθώς και για τα ζητήματα τα οποία αναμένεται να απασχολήσουν το Συμβούλιο κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας.
Από την πλευρά του, ο κ. Pietras αναφέρθηκε στο ρόλο της Γενικής Γραμματείας του Συμβουλίου σε σχέση με την εκάστοτε προεδρία και στην υποστήριξη που προσφέρουν οι υπηρεσίες της τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της προεδρίας.
Οπως παρατήρησε, το σημαντικότερο ζήτημα που θα διαχειριστεί η Κυπριακή Προεδρία θα είναι ο διάλογος μεταξύ Συμβουλίου και Ευρωκοινοβουλίου για τη νέα γενιά ευρωπαϊκών προγραμμάτων.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










189