Το Υπουργικό ενέκρινε την πενθήμερη λειτουργία του Προαιρετικού Ολοήμερου Σχολείου


Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την πενθήμερη λειτουργία του Προαιρετικού Ολοήμερου Σχολείου στα Δημοτικά Σχολεία, Νηπιαγωγεία και Ειδικά Σχολεία.

Ενέκρινε επίσης την προώθηση των απαραίτητων ενεργειών, από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, για αξιολόγηση του θεσμού και για υποβολή νέας Πρότασης, σε περίπτωση που η αξιολόγηση δείξει ότι απαιτείται οποιαδήποτε διαφοροποίηση στην εφαρμογή του θεσμού.

Μέχρι και την περσινή σχολική χρονιά, 2014-2015, τα Προαιρετικά Ολοήμερα λειτουργούσαν από τον Οκτώβριο μέχρι το Μάιο, με τρεις ή τέσσερις επιπρόσθετες απογευματινές περιόδους, δηλαδή μέχρι τις 3:05 μ.μ. ή μέχρι τις 4:00 μ.μ., τέσσερις φορές την εβδομάδα (καθημερινά εκτός Τετάρτης).

Η επέκταση του Προαιρετικού Ολοήμερου Σχολείου ήταν πάγιο αίτημα των οργανωμένων γονέων, ώστε να εφαρμόζεται το απογευματινό πρόγραμμα και την Τετάρτη.

Το Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού θεωρεί ότι τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή για ικανοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος γιατί θα βοηθήσει να καλυφθούν οι ανάγκες των εργαζόμενων γονέων και ταυτόχρονα θα παρασχεθεί η ευκαιρία σε μεγαλύτερο αριθμό αδιόριστων εκπαιδευτικών να εργοδοτηθούν.

Το κόστος για επέκταση της λειτουργίας των Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων και την Τετάρτη, υπολογίζεται να ανέλθει στο 1 εκ. 60 χιλιάδες ευρώ για κάθε σχολική χρονιά. 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










219