Το ΥΠΠ εκφράζει θλίψη για το θάνατο του ζωγράφου Στέλιου Βότση


"Ο Στέλιος Βότσης γεννήθηκε το 1929 στη Λάρνακα. Σπούδασε ζωγραφική στο Saint Martin’s School of Art, το Sir John Cass College of Art και στη Royal Academy στο Λονδίνο. Αποφοίτησε από το Slade School of Art του Πανεπιστημίου του Λονδίνου το 1955.

Εκπρόσωπος της γενιάς των Κύπριων καλλιτεχνών που εμφανίστηκαν στο προσκήνιο την περίοδο μετά την ανακήρυξη της Ανεξαρτησίας, ο Στέλιος Βότσης ενσάρκωσε, με εκπληκτική ενάργεια, μέσω του έργου του, τον προσανατολισμό της κυπριακής τέχνης στα διδάγματα και τις κατακτήσεις του παγκόσμιου εικαστικού γίγνεσθαι και τη συνακόλουθη, αναπόφευκτη ρήξη της με τις τότε παραδεδεγμένες αξίες.

Πνεύμα ανήσυχο και σε διαρκή αναζήτηση, ο Στέλιος Βότσης δεν περιόρισε τη δράση του στην αμιγώς καλλιτεχνική δημιουργία. Από τις επάλξεις του Επιμελητηρίου Καλών Τεχνών, του οποίου υπήρξε επί σειρά ετών πρόεδρος, πάλεψε για την ευαισθητοποίηση της ευρύτερης Κοινωνίας ως προς την αξία της καλλιτεχνικής δημιουργίας.      

Εκτιμώντας τη μακρά και πολύπλευρη προσφορά του στην ανάπτυξη και διαμόρφωση του σύγχρονου κυπριακού πολιτισμού το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού τίμησε το Στέλιο Βότση με το Ετήσιο Τιμητικό Χορήγημα.  

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού εκφράζει στους οικείους του δημιουργού τα θερμά του συλλυπητήρια. Ο θάνατός του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στα εικαστικά δρώμενα της Κύπρου.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, συμμετέχοντας στο πένθος για το θάνατο του Στέλιου Βότση, θα εκπροσωπηθεί στην κηδεία του και θα καταθέσει στεφάνι".




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










189