Τσολάκη Αθηνά: Όνειρο ζωής για μένα πάντοτε ήταν να σπουδάσω στην Ιατρική Αθηνών και εκεί θα πάω


Η Τσολάκη Αθηνά του Φωτίου και της Γεωργίας απόφοιτος του Λυκείου Λινόπτερας και με γενικό βαθμό πρόσβασης 19,88923 έχει εξασφαλίσει θέση στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου.  «Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη θέση που κέρδισα, όμως όνειρο ζωής για μένα πάντοτε ήταν να σπουδάσω στην Ιατρική Αθηνών και εκεί θα πάω» τονίζει στο Paideia-News.

ΕΡ: Πώς νιώθεις που έχεις πρωτεύσει εξασφαλίζοντας θέση στο Τμήμα Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου;

ΑΠ: Νιώθω πραγματικά χαρούμενη. Ποτέ μου δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να καταφέρω κάτι τέτοιο. Δεν ήταν από τους πρώτους μου στόχους, ούτε να έρθω μέσα στην πρώτη δεκάδα παγκύπρια, ούτε να πρωτεύσω στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Παρόλ’ αυτά ευχαριστώ τους καθηγητές μου που ήταν δίπλα μου και με στήριξαν και τους γονείς μου, που επίσης με ενθάρρυναν και με παρότρυναν να αγωνιστώ σκληρά για να υλοποιήσω τα όνειρά μου.

ΕΡ: Με ποιο Γενικό βαθμό Απολυτηρίου αποφοίτησες;

ΑΠ: Με 19 11/12.

ΕΡ: Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας σου έκανες φροντιστήρια και σε ποια μαθήματα;

ΑΠ: Ναι παρακολουθούσα απογευματινά μαθήματα στα φροντιστήρια και σε συνδυασμό με τα μαθήματα που διδασκόμουν στο σχολείο κατάφερα να έχω την πιο ψηλή επίδοση που μπορούσα να έχω. Χάρη στους καθηγητές μου στο σχολείο και τους καθηγητές μου στο φροντιστήριο, τους οποίους και ευχαριστώ. Παρακολουθούσα φροντιστηριακά μαθήματα στα Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά, Χημεία και Βιολογία.

ΕΡ: Πιστεύεις ότι κάποιος μπορεί κάποιος να αριστεύσει χωρίς κρατικά (ΚΙΕ) ή ιδιωτικά φροντιστήρια;

ΑΠ: Αυτή η ερώτηση είναι λίγο δύσκολη. Όμως πιστεύω ότι κάποιος όταν έχει εντατικό διάβασμα, είναι οργανωμένος, ξέρει πότε να διαβάζει, πόσο χρόνο να αφιερώνει στα μαθήματά του και προσπαθεί να βρει μια ισορροπία μεταξύ προσωπικής ζωής και μαθητικής ζωής πιστεύω πως μπορεί να τα καταφέρει. Τα φροντιστήρια εμένα δεν μου πρόσφεραν κάτι πολύ περισσότερο απλώς ήταν μια ευκαιρία για μένα να αφιερώσω περισσότερο χρόνο, περισσότερο από τον ελεύθερο μου χρόνο στα μαθήματά μου και να λύσω περισσότερες ασκήσεις, διότι τα μαθήματα που έδωσα είναι κυρίως πρακτικά, οπόταν ήθελα περισσότερη εξάσκηση. Και τα φροντιστήρια μου πρόσφεραν αυτή την ευκαιρία, διότι κακά τα ψέματα στα σχολεία οι διδακτικές περίοδοι δεν είναι αρκετές, δεν είναι ικανοποιητικές και έτσι θεωρώ ότι τα φροντιστήρια είναι πολύ σημαντικά. 

ΕΡ: Θα προτιμήσεις τη θέση στην οποία πρώτευσες ή θα ακολουθήσεις άλλο κλάδο στην Κύπρο ή την Ελλάδα;

ΑΠ: Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη θέση που κέρδισα, όμως όνειρο ζωής για μένα πάντοτε ήταν να σπουδάσω στην Ιατρική Αθηνών και εκεί θα πάω.

ΕΡ: Αυτή σου η επιλογή επηρεάζεται από το γεγονός ότι η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου είναι ένα νεοσύστατο τμήμα και το οποίο θα λειτουργήσει φέτος για πρώτη φορά;

ΑΠ: Καταρχήν, όπως είπα και πριν είναι όνειρο ζωής για μένα να σπουδάσω Ιατρική στην Αθήνα. Αν και είναι ο πρώτος χρόνος λειτουργίας της Ιατρικής Σχολής στην Κύπρο, εντούτοις πιστεύω ότι οι καθηγητές έχουν ψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο, το επίπεδο του Πανεπιστημίου Κύπρου γενικά είναι γνωστό και είναι ένα αξιόλογο και αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο. Η επιλογή μου να πάω στην Αθήνα και όχι στην Κύπρο είναι καθαρά προσωπική και δεν στηρίζεται ούτε στο γεγονός ότι είναι ο πρώτος χρόνος που θα λειτουργήσει η  Ιατρική Σχολή στην Κύπρο, ούτε κάτι παρόμοιο. Είναι καθαρά προσωπική μου επιλογή και απόφαση.

ΕΡ: Έχεις γονείς εκπαιδευτικούς ή που να έχουν σχέση με το επάγγελμα που θα ακολουθήσεις ;

ΑΠ: Κανένας από τους δύο γονείς μου δεν είναι ούτε εκπαιδευτικός ούτε γιατρός.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










305