Χαλκινο μετάλλιο και Έπαινος για την Κύπρο στην 50η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Φυσικής


Μεγάλη επιτυχία για την Κυπριακή αποστολή στην 50η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Φυσικής, που διεξήχθη από τις 7 μέχρι τις 15 Ιουλίου στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ.

Η Ομάδα της Κύπρου κατάφερε να βάλει τη χώρα μας ξανά στον πίνακα των μεταλλίων μετά από έξι χρονια κατακτώντας ένα Χάλκινο μετάλλιο και έναν Έπαινο. 

Η αξία της κατάκτησης ενός μεταλλίου στον φετινό διαγωνισμό της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Φυσικής αυξάνεται, καθώς ο φετινός διαγωνισμός χαρακτηρίστηκε από τη δυσκολία των θεμάτων του και τις πολλές λεπτομέρειες που ζητούνταν σε αυτά. Ωστόσο, η ομάδα της Κύπρου πάλεψε, στο πλαίσιο ων δυνατοτήτων της, και κατάφερε να διακριθεί. Η Ένωση Φυσικών Κύπρου συγχαίρει θερμά τους εκπροσώπους της χώρας μας

Αυγουστίνο Ιωάννου (Χάλκινο μετάλλιο)

Ιωάννη Κέστορα (Έπαινος)

Πέτρο Γεωργίου

Γιάννη Γεωργιάδη

Γιώργο Δημητρίου

για την προσπάθεια και τις διακρίσεις που μας χάρισαν.

Τέλος, η Ένωση Φυσικών Κύπρου ευχαριστεί θερμά όλους και όλες τους καθηγητές και καθηγήτριες Φυσικής που προωθούν το θεσμό των Ολυμπιάδων Φυσικής στα Σχολεία τους συμβάλλοντας έτσι στην αύξηση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τη Φυσική, την Επιθεώρηση Φυσικής, που βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Ένωσης Φυσικών, το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κύπρου για τη συμβολή του στη διεξαγωγή των Ολυμπιάδων, την Τράπεζα Κύπρου, που βραβεύει τους μαθητές που διακρίνονται στους διαγωνισμούς και τις Ολυμπιάδες Φυσικής και ασφαλώς το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού που παρέχει όλες τις απαραίτητες διευκολύνσεις για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού στην Κύπρου και χρηματοδοτεί τη συμμετοχή της Κύπρου στον Διαγωνισμό της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Φυσικής.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter44