Χαραλαμπίδου: Η Cyta σταματά διαφημίσεις του Αριστοτέλη και πειθαρχεί στις υποδείξεις της Ελέγκτριας


 Η Cyta δεν έχει υπογράψει οποιοδήποτε συμβόλαιο με την ιδιωτική εταιρεία που σχεδίασε την ψηφιακή βιβλιοθήκη «Αριστοτέλης», δήλωσε χθες η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνεδρίασης της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, όπου συζητήθηκε το θέμα στην παρουσία του Προέδρου του ΔΣ της Cyta Χρίστου Πατσαλίδη και του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή Άριστου Ριρή, η κ. Χαραλαμπίδου είπε ότι έγιναν «εκπληκτικές αποκαλύψεις».

Όπως είπε η βουλευτής, ο Διευθυντής και ο Πρόεδρος του ΔΣ της Cyta δήλωσαν ότι δεν έχει υπογραφεί οποιοδήποτε συμβόλαιο με ιδιωτική εταιρεία, τη στιγμή που, όπως είπε, η Cyta εμφανίζεται ως στρατηγικός εταίρος, πληρώνει για τη διαφήμιση του προϊόντος και συμμετείχε σε δημοσιογραφική διάσκεψη για προώθηση του προϊόντος.

Η κ. Χαραλαμπίδου διερωτήθηκε κατά πόσο η ιδιωτική εταιρεία έχει το δικαίωμα να εμπορεύεται το περιεχόμενο των βιβλίων του δημοσίου. Πρόσθεσε ότι ο Διευθυντής της Cyta είπε ότι το θέμα έχει παγοποιηθεί και κατά πάσα πιθανότητα θα αποσυρθούν όλες οι σχετικές διαφημίσεις, ενώ θα υπάρξει πλήρης πειθαρχία από πλευράς του ημικρατικού οργανισμού στην έκθεση της Γενικής Ελέγκτριας.

Σε ερώτηση ποιοι εισηγήθηκαν να προχωρήσει η Cyta σε αυτή τη συνεργασία, η κ. Χαραλαμπίδου είπε ότι ο Διευθυντής της Cyta απάντησε το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, ενώ η θέση υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο Διευθύνσεως. Σύμφωνα με τη βουλευτή, δεν απαντήθηκε γιατί δεν προωθήθηκε το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Η κ. Χαραλαμπίδου είπε ότι ζήτησε από τον κ. Πατσαλίδη «γραπτή έκθεση όσων συνηγόρησαν, υπέγραψαν ή αποδέχτηκαν αυτή τη συμφωνία, να μας εξηγήσουν πως κατέληξαν στο να αποδεχτούν μια τέτοια συμφωνία, χωρίς να έχουν ξεκάθαρα μπροστά τους όλα αυτά που καταγράφει η Γενική Ελέγκτρια».

Σε ερώτηση για τα έξοδα που έγιναν από πλευράς Cyta, η κ. Χαραλαμπίδου είπε ότι ζήτησε να πληροφορηθεί το ποσό για διαφημίσεις ενώ πρόσθεσε ότι ο κ. Ριρής διαβεβαίωσε ότι ένα κονδύλι 70 χιλ. ευρώ που θα καταβαλλόταν στην εταιρεία, τελικά δεν καταβλήθηκε, καθώς δεν υπογράφηκε συμβόλαιο.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










180