Χρ. Χριστοφιδης: «Πυροτέχνημα της κυβέρνησης Αναστασιάδη το Νέο Σύστημα Διορισμών»


Ο επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης προέβη στην ακόλουθη γραπτή δήλωση:

 «Το Νέο Σύστημα Διορισμών είναι ένα προεκλογικό πυροτέχνημα της κυβέρνησης Αναστασιάδη. Θα βάλουν χιλιάδες υποψήφιους να παρακαθίσουν σε εξετάσεις μερικούς μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές πουλώντας ψεύτικες ελπίδες και, όπως εξήγγειλαν, θα ανακοινώσουν προσχεδιασμένα τα αποτελέσματα το Μάρτη μετά τις εκλογές. Γιατί εκεί θα φανεί το φιάσκο το οποίο έχουν δημιουργήσει. Παράλληλα κερδίζουν χρόνο με την έφεση στο ανώτατο για να ολοκληρώσουν το προεκλογικό πυροτέχνημα, αλλά θα κληροδοτήσουν σε επόμενες κυβερνήσεις το τεράστιο κόστος, είτε επαναπρόσληψης των 30μηνων εκπαιδευτικών, είτε αποζημίωσής τους.

Δυστυχώς έχουμε δικαιωθεί πλήρως για όσα προειδοποιούσαμε εδώ και δύο χρόνια. Το Υπ. Παιδείας και η κυβέρνηση συνολικότερα, αγνοώντας τη νομοθεσία για τους εργαζόμενους αορίστου χρόνου, έχει βρεθεί μπροστά σε ένα πλήρες αδιέξοδο.

Οι κυβερνώντες θέτουν σε νέα δοκιμασία εκατοντάδες συμβασιούχους και έκτακτους εκπαιδευτικούς, τους οποίους αρνούνται να κατοχυρώσουν, ενώ υπάρχει και απόφαση πλέον του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών που υποδεικνύει σαφώς ότι οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να μετατραπούν σε εργαζόμενους αορίστου χρόνου. Την ίδια στιγμή «πουλούν», εν γνώσει τους, ψεύτικες ελπίδες σε χιλιάδες υποψήφιους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι με το νέο σύστημα έχουν πολύ λίγες πιθανότητες να διεκδικήσουν μία, εκ των περιορισμένων ούτως ή άλλως θέσεων.

Για όλο αυτό το μπάχαλο η ευθύνη βαραίνει την κυβέρνηση Αναστασιάδη, τον Υπουργό Παιδείας αλλά και τα κόμματα που στη Βουλή στήριζαν το Νόμο για το Νέο Σχέδιο Διορισμού». 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










534