Χριστοδούλου Στυλιανός: Με 20αρι απολυτήριο και άριστος στην Ιατρική του Πανεπιστημίου Κύπρου


 Ο Χριστοδούλου Στυλιανός του Ανδρέα και της Μαρίας, με 20αρι στο απολυτήριο του Λυκείου Αγίας Φυλάξεως και γενικό πρόσβασης 19,87617 είναι μεταξύ των πρωτευσάντων στο Τμήμα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Όπως δηλώνει Paideia-News θα κρατήσει τη θέση του στο Πανεπιστήμιο Κύπρου θα κάνει αίτηση και για την Ελλάδα και μετά από δυο χρόνια της θητείας του στην Ε.Φ. θα αποφασίσει.   

ΕΡ: Πώς νιώθεις που έχεις πρωτεύσει εξασφαλίζοντας θέση στο Τμήμα Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου;

ΑΠ: Σίγουρα νιώθω μεγάλη συγκίνηση και χαρά. Είναι ένα αποτέλεσμα πολλών χρόνων κούρασης και διαβάσματος και νιώθεις ότι ο κόπος σου ανταμείβεται.  

ΕΡ: Με ποιο Γενικό βαθμό Απολυτηρίου αποφοίτησες;

ΑΠ: Με 20 καθαρό.

ΕΡ: Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας σου έκανες φροντιστήρια και σε ποια μαθήματα;

ΑΠ: Ναι, όπως όλοι οι μαθητές παρακολουθούσα φροντιστηριακά μαθήματα και ευχαριστώ τους καθηγητές μου, και των φροντιστηρίων και του σχολείου, γιατί ένα μεγάλο ποσοστό, ίσως το μεγαλύτερο ποσοστό της επιτυχίας μου, οφείλεται σε αυτούς. Στο φροντιστήριο παρακολουθούσα μαθήματα των Νέων Ελληνικών, Βιολογίας, Φυσικής και Μαθηματικών.

ΕΡ: Πόσες ώρες την εβδομάδα αφιέρωνες περίπου στην προετοιμασία σου;

ΑΠ: Ήταν αρκετές οι ώρες και τον τελευταίο καιρό παρακολουθούσα αρκετές ώρες στα φροντιστήρια. Μετά, τη νύχτα που έφτανα σπίτι, μελετούσα για περίπου δύο με τρεις ώρες την ημέρα. Αλλά κυρίως η προετοιμασία έγινε τους τελευταίους μήνες που ήταν και οι πιο πιεστικοί.

ΕΡ: Πιστεύεις ότι κάποιος μπορεί κάποιος να αριστεύσει χωρίς κρατικά (ΚΙΕ) ή ιδιωτικά φροντιστήρια;

ΑΠ: Νομίζω πως όχι γιατί όπως είπα και πριν η επιτυχία οφείλεται στους καθηγητές, οι οποίοι παρέχουν τις γνώσεις.

ΕΡ: Θα προτιμήσεις τη θέση στην οποία πρώτευσες ή θα ακολουθήσεις άλλο κλάδο στην Κύπρο ή την Ελλάδα;

ΑΠ: Ήταν η πρώτη μου επιλογή για Κύπρο και θα την κρατήσω. Θα προχωρήσω και για αιτήσεις στην Ελλάδα, διότι έχω δυο χρόνια στο στρατό ακόμα για να σκεφτώ και να αποφασίσω.

ΕΡ: Πώς βλέπεις το γεγονός ότι το Τμήμα της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κύπρου είναι ένα νεοσύστατο τμήμα και το οποίο θα λειτουργήσει φέτος για πρώτη φορά;

ΑΠ: Όντως για να είμαι ειλικρινής υπάρχουν κάποιοι ενδοιασμοί, αφού η Ιατρική Σχολή είναι κάτι που τώρα βασικά δοκιμάζεται. Αν όμως ακολουθήσω την Ιατρική στην Κύπρο, λόγω του ότι θα μεσολαβήσουν τα δύο χρόνια του στρατού, θα είναι ήδη δουλεμένη ήδη για δύο χρόνια, οπόταν θα υπάρχει ένα δείγμα του αποτελέσματος.

ΕΡ: Έχεις γονείς εκπαιδευτικούς ή που να έχουν σχέση με το επάγγελμα που θα ακολουθήσεις ;

ΑΠ: Ο πατέρας μου είναι εκπαιδευτικός, ο οποίος με βοήθησε τόσο ο ίδιος όσο και η μητέρα μου όλα τα χρόνια που προσπαθώ και μελετώ για να πετύχω τον στόχο μου και οφείλω ένα μεγάλο ποσοστό της επιτυχίας μου στους γονείς μου.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










192