Χριστοφίδης μετά από συνάντηση με ΠΟΕΔ: Ν’ αποκρούσουμε όλοι μαζί την επίθεση που έρχεται


Τη μεγάλη ανησυχία του κόμματος του για τα ενδεχόμενα μέτρα, τα οποία θα γίνει προσπάθεια να επιβληθούν στο εκπαιδευτικό σύστημα της Κύπρου το επόμενο χρονικό διάστημα, εξέφρασε ο Επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης.

Σε δηλώσεις μετά από συνάντηση με την ηγεσία της ΠΟΕΔ, ο κ. Χριστοφίδης είπε πως «υπάρχει η έκθεση του ΔΝΤ μιας βασικής παραμέτρου της Τρόικας, υπάρχει την ίδια στιγμή η εμπειρία του τί προνοούν τα μνημόνια σε άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία, και όλα αυτά μας κάνουν εξαιρετικά ανήσυχους για πολιτικές που θα γίνει προσπάθεια να επιβληθούν στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, πολιτικές που θα προνοούν μείωση των θέσεων εργασίας, μείωση του επιπέδου του εκπαιδευτικού συστήματος, μείωση των δαπανών που το κράτος θα παρέχει για την παιδεία του τόπου".

"Είναι γι’ αυτό το λόγο που επαναλάβαμε και στην ΠΟΕΔ τη δική μας βούληση, αλλά και εισήγηση την οποία θέλω ακόμα μια φορά να κάνω δημόσια, όπως συγκροτηθεί ένα κοινό μέτωπο, με την παρουσία της Κυβέρνησης, των πολιτικών δυνάμεων, των κοινωνικών εταίρων που εμπλέκονται στα της εκπαίδευσης, ώστε να αποκρούσουμε όλοι μαζί την επίθεση η οποία έρχεται και εμείς δεν έχουμε καμιά αυταπάτη γι’ αυτά τα οποία έρχονται», είπε.

Όπως σημείωσε, «σε λίγα 24ώρα θα είναι εδώ η Τρόικα να εκτιμήσει την πορεία ενός προγράμματος που φαίνεται, όπως όλοι ομολογούν, ότι σε σχέση με τους μακροοικονομικούς δείκτες θα υπάρχει μια επιδείνωση σε σύγκριση με το τί εκτιμούταν πριν από μόλις μερικές εβδομάδες».

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα γίνει και στην Κύπρο όπως και σε άλλες χώρες το εύκολο θύμα το εκπαιδευτικό μας σύστημα», συμπλήρωσε ο κ. Χριστοφίδης.

Αναφερόμενος στους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς, είπε ότι «είναι ανάγκη όπως συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί επαναδιοριστούν στην ολότητα τους τον ερχόμενο Σεπτέμβριο», για να προσθέσει ότι συζήτησε με την ΠΟΕΔ και έχουν γίνει μέχρι και αποκοπές στους μισθούς των εκπαιδευτικών, για να διασφαλιστεί ότι όλοι οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί θα επαναδιοριστούν τον Σεπτέμβριο.

Συνέχισε, λέγοντας πως «έρχονται ανησυχητικά μηνύματα κοντά μας και πιστεύουμε ότι υπάρχει χρόνος, ούτως ώστε το Υπουργείο Παιδείας να εργαστεί και να έχει σωστά αποτέλεσμα προς αυτήν την κατεύθυνση».

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού είπε ότι «αναλογιζόμαστε ασφαλώς τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η οικονομία του τόπου και κατ’ επέκταση ο ίδιος ο τόπος μας, όμως η παιδεία του τόπου κατά κοινή ομολογία πρέπει να εξακολουθήσει να αποτελεί την ελπίδα από αυτήν την οικονομική κρίση».

«Συνεπώς», πρόσθεσε, «αυτό που αναμένουμε πλέον είναι εμπράκτως όλοι όσοι στηρίζουν την παιδεία να την στηρίξουν και να την περιφρουρήσουν από καταστροφικές δηλώσεις ή καταστροφικές πολιτικές", σημειώνοντας ότι "εμείς συζητήσαμε τα διάφορα θέματα και νομίζω ότι τη στήριξη ως προς αυτό τον τομέα θα την έχουμε, γιατί πραγματικά, στηρίζοντας την παιδεία, στηρίζουμε το μέλλον των παιδιών μας και τον ίδιο μας τον τόπο».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










122