Χρίστος Ιωνά: Έκανε τα 20άρια συνήθεια…


Πέτυχε το απόλυτο 20 τόσο στις Παγκύπριες εξετάσεις, όσο και στο απολυτήριο ο Χρίστος Ιωνά του Νικόλαου και της Τήνας. Εξασφάλισε θέση στη Φυσική του πανεπιστημίου Κύπρου, αλλά δεν έχει αποφασίσει οριστικά αν θα την κρατήσει. Όπως δήλωσε στο Paideia–Νews, ο αρχικός  του στόχος ήταν η Κύπρος, ενώ θα δει και θα αποφασίσει αν θα προτιμήσει να σπουδάσει σε άλλη  στο εξωτερικό, εκτός της Ελλάδας.

«Ακόμη  δεν έχω αποφασίσει», ανέφερε για το αν θα κρατήσει τη θέση. «Προς το παρόν προσανατολίζομαι να διατηρήσω τη θέση που κέρδισα όμως, αλλά οριστικά θα αποφασίσω αργότερα», είπε ο Χρίστος ο οποίος την Παρασκευή κατατάσσεται στην Εθνική Φρουρά. Η Ελλάδα. Όπως μας δήλωσε δεν ήταν στις αρχικές επιλογές του κι έτσι θα περιμένει να δει αν θα έχει θέση σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού πριν λάβει την οριστική του απόφαση.

Όντας ένας από τους 13 υποψήφιους που αρίστευσε με 20, έχει να λέει πως έκανε συλλογή τα 20άρια καθώς αποφοίτησε με 20 και από το Λύκειο Λατσιών. Χωρίς να έχει στο οικογενειακό του περιβάλλον άτομα που έχουν σχέση με την εκπαίδευση, παρακολούθησε ιδιαίτερα μαθήματα. «Έκανα κάποια φροντιστήρια στα Μαθηματικά, τα Νέα Ελληνικά και τη Φυσική», ανέφερε ο Χρίστος και πρόσθεσε: «Σίγουρα με βοήθησαν γιατί προετοιμάστηκα κατάλληλα και ήξερα τι να αντιμετωπίσω. Δεν ξέρω χωρίς τα φροντιστήρια και μόνο με ατομικό διάβασμα, αν  θα είχαν το ίδιο αποτέλεσμα».

Έχοντας επίγνωση ότι στο σχολείο «κτίζει» το μέλλον του, ο Χρίστος είναι πάντοτε αριστούχος μαθητής. Στην Α΄ Λυκείου ήταν 1ος στο σχολείο, στη Β΄ Λυκείου ήταν 2ος και βέβαια φέτος στην Γ΄ Λυκείου ήταν και πάλι πρώτος.

*Ο Χρίστος δεν επιθυμούσε δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










613