Υπ. Παιδείας σε εκπαιδευτικούς: Εκφράζω την απεριόριστη εμπιστοσύνη μου στον παιδαγωγικό πατριωτισμό σας


''Η προσφορά σας, αγαπητοί συνάδελφοι, από την προδημοτική μέχρι και την πανεπιστημιακή βαθμίδα, αναγνωρίζεται και εκτιμάται. Είναι μια σημαντική και πολύτιμη προσφορά προς τα παιδιά και τους νέους μας, που είναι ό,τι πολυτιμότερο διαθέτουμε ως τόπος και ως λαός'', προσθέτει.
Ο κ. Δημοσθένους αναφέρει ότι η 5η Οκτωβρίου γιορτάζεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 100 χώρες του κόσμου ως η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών και σημειώνει ότι η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO και τη Διεθνή Οργάνωση των Εκπαιδευτικών (Education International) και δίνει την ευκαιρία να στραφεί η προσοχή του κόσμου στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι εκπαιδευτικοί στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους τους μαθητές παγκοσμίως.
Ο κ. Δημοσθένους θεωρεί ότι το σύνθημα της φετινής Ημέρας των Εκπαιδευτικών, ''Εκπαιδευτικοί για την Ισότητα των Φύλων'', ''συνάδει πλήρως με το δημοκρατικό και ανθρώπινο σχολείο που οικοδομούμε, βασικός στόχος του οποίου είναι η διάπλαση πολιτών, που διαμορφώνουν και βιώνουν συνθήκες ισότητας ανάμεσα στα δύο φύλα και διαχειρίζονται με γνώση και ευαισθησία τα φαινόμενα ετερότητας των σημερινών πολυπολιτισμικών κοινωνιών''.
''Όλοι μας έχουμε αναμνήσεις από τους εκπαιδευτικούς των παιδικών και εφηβικών μας χρόνων. Οι γνώσεις, η πείρα τους, οι νουθεσίες, οι συμβουλές, αλλά και οι παρατηρήσεις και οι επιπλήξεις τους έχουν χαραχθεί βαθιά στο μυαλό μας και μας συντροφεύουν για ολόκληρη τη ζωή μας, έστω κι αν στιγμιαία μπορεί να αντιδράσαμε ή να μην θέλαμε να παραδεχθούμε ότι είχαν δίκιο'', συμπληρώνει.
Ο Υπουργός Παιδείας αναφέρει, επίσης, ότι οφείλουμε όλοι να τους εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για όλα όσα μας πρόσφεραν και συνεχίζουν να μας προσφέρουν.
''Η αναγνώριση αυτή αποτελεί την καλύτερη δικαίωση για τους εκπαιδευτικούς που ολοκλήρωσαν τα διδακτικά τους καθήκοντα και οπλίζει με δύναμη και ενεργητικότητα αυτούς που ακόμη μάχονται καθημερινά στο πεδίο της εκπαίδευσης εφοδιάζοντας τα παιδιά μας με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον', σημειώνει.
Απευθυνόμενος στο μήνυμα του προς τους εκπαιδευτικούς, ο κ. Δημοσθένους αναφέρει: ''Μαζί πορευτήκαμε μέχρι σήμερα στην οικοδόμηση του νέου, δημοκρατικού και ανθρώπινου σχολείου, μαζί θα πορευτούμε και στο μέλλον. Στη σταδιακή εφαρμογή των αλλαγών που έχει ανάγκη η εκπαίδευσή μας και ο τόπος μας, σας καλώ, χωρίς άγχος, να αξιοποιήσετε στο μέγιστο δυνατό βαθμό όλες τις δημιουργικές σας δυνάμεις''.
''Το μέλλον της νέας γενιάς και το μέλλον της πατρίδας μας εξαρτάται από τη δική σας δραστήρια συμμετοχή στο εγχείρημα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Εκφράζω την απεριόριστη εμπιστοσύνη μου στον παιδαγωγικό πατριωτισμό σας. Είμαι βέβαιος πως με όλες σας τις δυνάμεις θα συνεχίσετε να στηρίζετε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, ώστε να συμβάλλετε καθοριστικά στη διαμόρφωση των αυριανών πολιτών και της κοινωνίας του μέλλοντος'', καταλήγει.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


146