Υπουργός Παιδείας: Πιο λίγοι οι αδιόριστοι από τους αριθμούς που ακούγονται


Μιλώντας για τη στελέχωση των σχολείων τη νέα σχολική περίοδο ο κ. Δημοσθένους είπε στους βουλευτές:

"Στον τομέα της στελέχωσης θέλω να υπογραμμίσω ότι οι σχολικές μονάδες είναι στελεχωμένες με εκπαιδευτικό προσωπικό στο μεγαλύτερο βαθμό, με βάση τις πραγματικές τους ανάγκες και τα θεσμοθετημένα κριτήρια. Οι όποιες εκκρεμότητες επισημαίνονται, διευθετούνται άμεσα.

Σχετικά με το θέμα που προέκυψε με τους «αδιόριστους» εκπαιδευτικούς στη Μέση Εκπαίδευση θα πρέπει να τονιστεί ότι οφείλεται κυρίως σε ένα αντικειμενικό δεδομένο, που είναι η μείωση του συνολικού αριθμού των μαθητών κατά 1300 σε σχέση με πέρυσι, κάτι που δημιουργεί λιγότερες ανάγκες απασχόλησης και στελέχωσης των σχολείων.

Ως προς τον αριθμό των «αδιόριστων» εκπαιδευτικών έχουν ακουστεί διάφορα τις τελευταίες βδομάδες. Προσωπική μου θέση είναι ότι πιο σημαντικοί από τους αριθμούς, οι οποίοι με βεβαιότητα είναι πολύ μικρότεροι από κάποιους που ακούστηκαν, είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από αυτούς. Για αυτό το λόγο επένδυσα πολύ χρόνο και μελέτη στο θέμα και   προβήκαμε στη λήψη επιπρόσθετων μέτρων αναβάθμισης του δημόσιου σχολείου, τα οποία οδήγησαν στην αύξηση των αναγκών και σε πρόσθετους διορισμούς, τα οποία μείωσαν το πρόβλημα σε μεγάλο βαθμό».

Ταλιαδώρος:1003 λιγότεροι μαθητές

Ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Δημήτρης Ταλιαδώρος κάλεσε τον υπουργό ν΄αποδείξει ότι οι αδιόριστοι είναι λιγότεροι από τους αριθμούς που ακούγονται. Υπέδειξε μάλιστα, ότι με στοιχιεία του υπουργείου Παιδείας, οι μαθητές φέτος, δεν είναι κατά 1300 λιγότεροι όπως λέγει ο υπουργός, αλλά μόνο 1103.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










191