«Αλλαγή» ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ: H Τεχνική Εκπαίδευση συνεχίζει να είναι υποστελεχωμένη


Οι Κινήσεις Καθηγητών «Αλλαγή» της ΟΕΛΜΕΚ και της ΟΛΤΕΚ, με κοινή ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι πέρασε ήδη ένας μήνας από τότε γύρισαν οι μαθητές στα σχολεία και καμία από τις υφιστάμενες Τεχνικές Σχολές δεν λειτουργεί κανονικά. Η «Αλλαγή»  σημειώνει ότι όλες οι Τεχνικές Σχολές λειτουργούν με προσωρινό Ωρολόγιο Πρόγραμμα, κάτι που θα συνεχισθεί για πολύ ακόμα λόγω εκκρεμότητας διορισμού επιπρόσθετων εκπαιδευτών.

Ακολούθως, αναφέρει ότι λόγω του  προσωρινού προγράμματος, στις πλείστες Τεχνικές Σχολές, οι μαθητές υποαπασχολούνται, κάτι που πλήττει την εικόνα της Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Και συνεχίζει:

«Εμείς οι εκπαιδευτικοί γίναμε αποδέκτες πολλών παραπόνων από τους ίδιους τους μαθητές μας, αλλά και από τους κηδεμόνες τους για την υπολειτουργία των σχολείων μας. Τα επιχειρήματα που προβάλλονται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού είναι αστειότητες και δεν τιμούν καθόλου την ηγεσία του.

Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού να παρέμβει άμεσα, ήδη έχει αργήσει, και να δώσει λύση στο πρόβλημα για να μπορέσουν οι Τεχνικές Σχολές, οι οποίες παρουσιάζουν αύξηση μαθητών, να λειτουργήσουν επιτέλους κανονικά».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










155