«Άσκηση, διατροφή και υγεία στο παιδί» στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus


Με τεράστια επιτυχία διοργανώθηκε τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου η δράση «Άσκηση, διατροφή και υγεία στο παιδί» στα πλαίσια της Eυρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού#BeActive στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού - KOA (Εθνικός Συντονιστικός Φορέας Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού), το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus και το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα διοργάνωσαν την εν λόγω εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν πέραν των 150 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου μαθητών, φοιτητών, γονιών και επαγγελματιών.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσηςενημερώθηκαν οι γονείς αλλά και τα παιδιά για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της αλήτικης διατροφολογίας, άσκησης αλλά και ψυχολογίας. Οι ενημερωτικές διαλέξεις πραγματοποιήθηκαν από ειδικούς ακαδημαϊκούς στους προαναφερόμενους τομείς και είχουν στόχο τα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό σε ομαδικά και ατομικά αθλήματα. Παράλληλα το Καραϊσκάκειο ίδρυμα ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις δραστηριότητες του ιδρύματος αλλά και για τη σημαντικότητα του να γίνει κάποιος εθελοντής δότης μυελού των οστών. Επίσης έγινε και δειγματοληψία για την εγγραφή νέων εθελοντών δοτών, με τη μέθοδο του σάλιου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










162