«Διαστημική» Λεμεσός στην εκδήλωση του ΤΕΠΑΚ και της NASA «Space Apps Challenge»


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου 2013 στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιου Κύπρου, η εκδήλωση Space Apps Challenge Limassol. Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε από ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου σε συνεργασία με τη NASA, είχε ως στόχο να φέρει κοντά τον κόσμο που ασχολείται με την τεχνολογία, τις θετικές επιστήμες και τις τέχνες στην Κύπρο, και να προωθήσει τη συνεργασία και την ανοικτή κουλτούρα.

Μέσα σε 36 ώρες, περισσότεροι από 150 διαγωνιζόμενοι, συνεργάστηκαν και δημιούργησαν 16 πρωτοποριακές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα, που αφορούν τη ζωή στη γη και την εξερεύνηση του διαστήματος. Η Λεμεσός ήταν από τις πόλεις με τη μεγαλύτερη συμμετοχή και με τις περισσότερες προτάσεις ανάμεσα στις 85 που φιλοξένησαν την εκδήλωση παγκοσμίως.

Οι δύο ομάδες που πρότειναν τις λύσεις που διακρίθηκαν ύστερα από ψηφοφορία κριτικής επιτροπής, των ομάδων που συμμετείχαν, αλλά και ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στο facebook, θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο σε διεθνή διαγωνισμό. Πρόκειται για τις ομάδες Mars Sense, που πρότεινε έναν έξυπνο τρόπο για την παρακολούθηση του περιβάλλοντος στον Άρη με τη χρήση Ασύρματων Δικτύων Αισθητήρων (WSNs), και Enermap, αποτελούμενη από μαθητές λυκείου, οι οποίοι δημιούργησαν μια ιστοσελίδα που συνδυάζει δεδομένα από διάφορες πηγές και εισηγείται τοποθεσίες που θα μπορούσαν να εγκατασταθούν υποδομές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Κύριοι χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η Cytamobile-Vodafone και οι φούρνοι Blue Oven Christoforou Bakery. Επίσης την εκδήλωση στήριξαν ο Όμιλος Νέων Τεχνολογιών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, το Red Bull Energy Drink, η exelia, το Cypriot Enterprise Link, η Αστρονομική Εταιρία Κύπρου, το Cyprus Computer Society και η Ένωση Κυπρίων Φυσικών




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










167