«Μάθηση και Διδασκαλία Μαθηματικών μέσω Τεχνολογίας Φορητών Συσκευών» στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο


Ημερίδα και εργαστήρια με θέμα τη χρήση των φορητών συσκευών στη μάθηση και διδασκαλία των μαθηματικών, θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουνίου 2014 στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, σε συνεργασία με την Ομάδα Ενδιαφέροντος (Special Interest Group) «Μάθηση και Διδασκαλία στα Μαθηματικά» της Παιδαγωγικής Εταιρείας Κύπρου (ΠΕΚ).  Η ημερίδα στηρίζεται επίσης από την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία.

Η ημερίδα έχει στόχο να παρουσιάσει τρέχοντα θέματα στη χρήση των φορητών συσκευών στη Μαθηματική Παιδεία μέσα από: (α) διαλέξεις από διακεκριμένους ακαδημαϊκούς και εκπαιδευτικού στο θέμα, από την Κύπρο και το εξωτερικό, (β) συζήτηση στρογγυλής τραπέζης και (γ) συμμετοχή σε πρακτικά εργαστήρια εφαρμογής στη χρήση των φορητών συσκευών στα μαθηματικά.

Κύριοι ομιλητές στην ημερίδα είναι η Δρ. Jenny Lane, Λέκτορας  στο Edith Cowan University της Αυστραλίας και ο κ. Βασίλης Οικονόμου, Διευθυντής Πληροφορικής, στα Εκπαιδευτήρια Δούκας, στην Αθήνα

Τα εργαστήρια θα περιλαμβάνουν θέματα όπου οι συμμετέχοντες θα εμπλακούν σε δραστηριότητες πρακτικής εφαρμογής στη χρήση των φορητών συσκευών στη μάθηση και διδασκαλία των μαθηματικών. Συγκεκριμένα στα εργαστήρια θα καλυφθούν: (α) θέματα γενικής αξιοποίησης των φορητών συσκευών στο σύγχρονο σχολείο του 21ου αιώνα, (β) θέματα μετάβασης από τον ήχο και την εικόνα στην κίνηση με τη χρήση της τεχνολογίας, (γ) θέματα διδασκαλίας της γεωμετρίας μέσω της χρήσης φορητών συσκευών και (δ) θέματα εννοιών προγραμματισμού στα μαθηματικά για παιδιά.  Τα εργαστήρια θα διεξαχθούν από τους δύο κύριους ομιλητές, καθώς και από τους: Δρ. Νικόλα Μουσουλίδη, από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, τον Δρα. Ανδρέα Κυριακίδη και τη Δρ. Μαρια Μελετίου-Μαυροθέρη, από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Για περισσότερες  πληροφορίες για το πρόγραμμα της ημερίδας στη σελίδα της Ομάδας Ειδικού Ενδιαφέροντος της ΠΕΚ στο http://www.pek.org.cy/sigs_pages/teaching_maths_gr.html και στην Μαίρη Χριστοδούλου, στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στο τηλέφωνο 22559600.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










159