«Ξέρει γιατί αγωνίζεται και έχει αποδείξει ότι λειτουργεί χωρίς επιρροές και ποδηγετήσεις από κανέναν»
Η Κίνηση Καθηγητών «Αλλαγή» με ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Η τριετία 2014-2017 υπήρξε καθοριστική για την παιδεία μας. Τριετία αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.
Η «ΑΛΛΑΓΗ» στα πλαίσια της ΟΕΛΜΕΚ αγωνίστηκε την τελευταία τριετία σκληρά, για να διασφαλίσει μια σειρά δικαιωμάτων των καθηγητών, και το πέτυχε.
Διαβεβαιώνουμε τους καθηγητές και τις καθηγήτριες, ότι η «Αλλαγή» με σοβαρότητα, νηφαλιότητα και υπευθυνότητα θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τη Δημόσια Εκπαίδευση, τον ελληνικό της χαρακτήρα και τους λειτουργούς της. Ως «Αλλαγή» υπηρετούμε αποκλειστικά την παιδεία αυτού του τόπου.
Στις 25 Μαΐου 2017 στηρίζουμε και ψηφίζουμε την Κίνηση Καθηγητών «Αλλαγή» που ξέρει γιατί αγωνίζεται, και έχει αποδείξει ότι λειτουργεί χωρίς επιρροές και ποδηγετήσεις από κανέναν. Που υπηρετεί την παιδεία και τους εκπαιδευτικούς, χωρίς ιδιοτελή ή προσωπικά συμφέροντα. Που παλεύει, όταν διαφωνεί, με αυτούς που έχουν την εξουσία, όποιοι και να είναι αυτοί.