- Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο
- 17 Νοε 2025 - 16:47
“AI Month 2025” στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο: Σε εξέλιξη τα Workshops & εκδηλώσεις σε ποικίλους τομείς
Στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου συνεχίζει τις δράσεις του ο Μήνας Τεχνητής Νοημοσύνης (AI Month 2025), με σειρά από εξειδικευμένα workshops, διαλέξεις και θεματικές δράσεις που πραγματοποιούνται τόσο στο campus όσο και διαδικτυακά.
Με περισσότερες από 30 προγραμματισμένες εκδηλώσεις, η πρωτοβουλία συνεχίζει να ενισχύει τον διάλογο γύρω από την καινοτομία, την ηθική, τις εφαρμογές και το μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης. Οι δράσεις καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών και επαγγελματικών πεδίων, όπως:
- Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ιατρική & την Υγεία
- Generative AI στην Εκπαίδευση και στη Διδασκαλία STEM
- AI Tools για Επιχειρήσεις, Ανάλυση Δεδομένων & Marketing
- Workshops για ChatGPT, DeepSeek, Claude, Gemini και Grok
- AI in Law, Cybersecurity, Psychology & Social Sciences
- Hands-on εργαστήρια για αρχάριους και προχωρημένους χρήστες
Οι εκδηλώσεις του AI Month απευθύνονται σε φοιτητές/τριες, ερευνητές/τριες, ακαδημαϊκούς, επαγγελματίες, επιχειρήσεις και κάθε ενδιαφερόμενο/η που θέλει να εξερευνήσει τις πρακτικές εφαρμογές της AI και τον αντίκτυπό της σε κοινωνία και οικονομία.
Κορύφωση του προγράμματος αποτελεί η ομιλία του Έλληνα Καθηγητή του MIT, Κωνσταντίνου Δασκαλάκη, με θέμα: «Tεχνητή Νοημοσύνη. Θεωρία των Παιγνίων & Σαίξπηρ», η οποία θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά για φοιτητές και φοιτήτριες του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και μαθητές και μαθήτριες Γ’ Λυκείου των σχολείων Λευκωσίας.
Για το πλήρες πρόγραμμα και δηλώσεις συμμετοχής του AI Month 2025 στη σελίδαhttps://euc.ac.cy/el/events/ai-month-oct25/
Comments (0)
This thread has been closed from taking new comments.

