Αβ. Νεοφύτου: Δημόσια και Ιδιωτική Παιδεία, να τυγχάνουν της ίδιας αντιμετώπισης από την πολιτεία


Σε συνέχεια των επισκέψεων και συναντήσεων που πραγματοποιούνται στα πλαίσια του Προγράμματος, «Με σύμμαχο την Παιδεία κτίζουμε το Αύριο», ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, επισκέφθηκε σήμερα το Ιδιωτικό Σχολείο GC School of Careers στην Λευκωσία όπου και συναντήθηκε με Διεύθυνση, εκπαιδευτικούς, μαθητές και εκπροσώπους του Συνδέσμου Γονέων του σχολείου και αντάλλαξε απόψεις για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ιδιωτική Εκπαίδευση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, εξαίροντας τον ρόλο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας που έρχεται ως συμπλήρωμα στη δημόσια εκπαίδευση, εξέφρασε την πάγια θέση του κόμματος, ότι, Δημόσια και Ιδιωτική Παιδεία πρέπει να τυγχάνουν της ίδιας αντιμετώπισης από την πολιτεία. Το κράτος θα επιβαρυνόταν με τουλάχιστον μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ επιπλέον αν το 18-20% των παιδιών που φοιτούν σήμερα στην ιδιωτική εκπαίδευση επέλεγαν να φοιτήσουν στη δημόσια εκπαίδευση. Οι γονείς που επιλέγουν την ιδιωτική εκπαίδευση για τα παιδιά τους, ουσιαστικά αναλαμβάνουν πέραν των φόρων που πληρώνουν κι ένα μεγάλο κόστος για την παιδεία. Αυτό, το κάνουν λαμβάνοντας υπόψη κάποια ποιοτικά κριτήρια. Αυτά τα ποιοτικά κριτήρια που λαμβάνει υπόψη ο γονιός και ο μαθητής θεωρούμε πως πρέπει να τα λαμβάνει υπόψη και η πολιτεία.

Παράλληλα, ανακοίνωσε την ανάληψη πρωτοβουλίας σε συνεργασία με την κυβέρνηση, έτσι ώστε να επιλυθεί μια μεγάλη αδικία που υπόκεινται τα παιδιά που φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία και που ουσιαστικά τους αποστερεί το δικαίωμα να διεκδικήσουν θέση στα Δημόσια Πανεπιστήμια.

Διαχρονική θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού είναι ότι στηρίζουμε εξίσου, τόσο το Δημόσιο όσο και το Ιδιωτικό Σχολείο γι’ αυτό και πρέπει να αντιληφθούμε, ότι, εάν η πολιτεία δεν επιδείξει την απαραίτητη ευαισθησία στην ιδιωτική εκπαίδευση, εν μέσω αυτής της μεγάλης οικονομικής κρίσης, την επόμενη χρονιά η ανεργία στον τομέα αυτό θα αυξηθεί κατακόρυφα.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










272