Αγορά Υπηρεσιών από Εκπαιδευτές για τη διδασκαλία μαθημάτων Κομμωτικής


Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού διενεργεί διαγωνισμό για την Αγορά Υπηρεσιών από Εκπαιδευτές για τη διδασκαλία μαθημάτων Κομμωτικής στη Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση (ΤΕ 02/13).

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η εν λόγω διαδικασία αφορά στην παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης, ως τέτοια, εμπίπτει στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ Β του περί Συντονισμού των Διαδικασιών Σύναψης Δημοσίων Συμβάσεων Προμηθειών, Έργων και Υπηρεσιών και για συναφή θέματα Νόμου του 2006 – 2010 (Ν. 12 (Ι)/2006. Βάσει και της σχετικής εγκυκλίου με αρ. ΓΛ/ΑΑΔΣ 24 ΣΤ ημερομηνίας 8 Μαρτίου 2006, η εξασφάλιση της εν λόγω εξειδικευμένης υπηρεσίας δεν μπορεί να γίνει με την εφαρμογή της συνήθους διαδικασίας σύναψης συμβάσεων και έτσι χρειάζεται η εφαρμογή εξειδικευμένης διαδικασίας.

Ως εκ τούτου και βάσει των προνοιών της πιο πάνω αναφερόμενης εγκυκλίου, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, ως Αναθέτουσα Αρχή, καθορίζει την διαδικασία που θα ακολουθήσει για «τη σύναψη συμβάσεων όταν πρόκειται για τις υπηρεσίες του Μέρους Β του Παραρτήματος ΙΙ του Νόμου, βάσει των αρχών της χρηστής διοίκησης και της καλύτερης διαχείρισης των πόρων. Επισημαίνεται ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, ως Αναθέτουσα Αρχή, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ούτως ώστε η πιο κάτω διαδικασία, σε όλα τα στάδιά της να συνάδει με τις πρόνοιες του «περί των Γενικών Αρχών του Διοικητικού Δικαίου Νόμο του 1999» [158(I)/99].

Oι Εκπαιδευτές δύνανται να κληθούν να διδάξουν στο πιο πάνω αναφερόμενο πρόγραμμα του οποίου η περιγραφή έχει ως ακολούθως:

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ:

 Να βοηθήσουν τους μαθητές / τριες να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες για να καταξιωθούν στο κόσμο της υψηλής κομμωτικής .

 Θα καθοδηγήσουν τους μαθητές / τριες να αναπτύξουν τις δικές τους ικανότητες στην καλλιτεχνική δημιουργία την επιστημονική περιποίηση των μαλλιών και στην εφαρμογή των βασικών εξελίξεων και μεθόδων.

 Τα διδασκόμενα μαθήματα καλύπτουν όλες τις υπηρεσίες του κομμωτηρίου , από τις θεωρητικές γνώσεις μέχρι τις πιο εξειδικευμένες τεχνικές. Διδάσκονται: το επαγγελματικό λούσιμο , τα κουρέματα , τα χτενίσματα , η περμανάντ , η βαφή , οι ανταύγειες , οι μες , το ντεκαπάζ , το ίσιωμα διαρκείας και τα βραδινά χτενίσματα.

Στο Πρόγραμμα προσφέρονται τα εξής μαθήματα:

ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

1. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ:

Στόχος, ιστορική ανασκόπηση, συσχετισμός εμφάνισης προσώπου, κεφαλής, σωστή επιλογή φόρμας μαλλιών.

2. ΥΓΙΕΙΝΗ – ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ:

Απόλυτη ανάγκη κατανόησης της σπουδαιότητας της υγιεινής του χώρου.

3. ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ:

Γενικές γνώσεις, δέρματος και τριχωτού κεφαλής.

4. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟΥ:

 

Επαγγελματική συμπεριφορά. Στόχος ο σπουδαστής αποκτά σωστή συμπεριφορά προς τον πελάτη, μαθαίνει τη σωστή λειτουργία του κομμωτηρίου.

5. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ:

Απόκτηση γνώσεων για τη σύνθεση των υλικών κομμωτικής σωστή χρήση και προφυλάξεις.

6. ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ (Εργαστήρια ):

Δυνατότητα πρακτικής εφαρμογής γνώσεων, σωστή επιλογή κουρέματος χτενίσματος, χρώματος.

7. ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ( Γ΄ Έτος ):

Οι καταρτιζόμενοι θα εξοικειωθούν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας έτσι ώστε να αποκτήσουν εμπειρία κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

8. ΕΠΙΛΕΓΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ ( Β΄ και Γ΄ Έτος )

9. ΣΧΕΔΙΟ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ:

Μελέτη μορφολογικών τύπων προσώπου και κεφαλής έτσι ώστε να δοθεί σωστή αισθητική εικόνα του πελάτη.

Τόπος εκτέλεσης του Αντικειμένου της Σύμβασης είναι η επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στα πλαίσια των προσφερόμενων κλάδων της ΜΤΕΕ προσφέρονται μαθήματα σε Τεχνικές Σχολές, μια στην Λευκωσία, μια στη Λεμεσό, μια στη Λάρνακα και μια στη Πάφο, σε πρωινό χρόνο.

Η διάρκεια εκτέλεσης του Αντικειμένου της Σύμβασης ορίζεται σε χρονικό διάστημα από την ημερομηνία έναρξης διδασκαλίας μαθημάτων από τον Ανάδοχο μέχρι και την ημερομηνία εκπλήρωσης της τελευταίας υποχρέωσής του, νοουμένου ότι αυτή δεν πρέπει να ξεπερνά το όριο της 30ης Ιουνίου του συγκεκριμένου σχολικού έτους, εκτός αν η Αναθέτουσα Αρχή κρίνει ότι το συμβόλαιο επιβάλλεται να τερματισθεί ενωρίτερα.

Το Μητρώο Εκπαιδευτών θα έχει ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 2015, αλλά τα συμβόλαια θα έχουν ισχύ ενός σχολικού έτους ή λιγότερο, ανάλογα με τις ανάγκες της ενδιαφερόμενης υπηρεσίας.

Η έναρξη των μαθημάτων ορίζεται εντός του μηνός Οκτωβρίου 2013 εκτός αν η Αρμοδία Αρχή αποφασίσει άλλως πως.

Ο προϋπολογισμός δαπάνης του Έργου ανέρχεται σε Διακόσιες εβδομήντα μία χιλιάδες ευρώ (€271.000) μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Το ποσό αυτό θα κατανεμηθεί ώστε να καλυφθεί ολόκληρο το έργο από την μέρα έγκρισης του μέχρι και τις 30/06/2015.

Το ύψος της αντιμισθίας για την αγορά υπηρεσιών από τους Εκπαιδευτές, ανά χρονική περίοδο μαθήματος διάρκειας 45΄, ανέρχεται στα €20.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θα αγοράσει από τους Εκπαιδευτές υπηρεσίες, με κριτήριο τη σειρά κατάταξής τους ανά επαρχία, σε Μητρώο που θα δημιουργηθεί ανά μάθημα και ανά κατηγορία επιπέδων, όπως αυτές φαίνονται στις παραγράφους 10.3 και 10.4 στους όρους του διαγωνισμού, μετά από την αξιολόγηση της εκδήλωσης ενδιαφέροντος που θα υποβληθεί με βάση τα κριτήρια που φαίνονται στις παραγράφους 10.3.3 και 10.4.3 στους όρους του διαγωνισμού, και την προτίμηση που θα δηλώσουν αναφορικά με την γεωγραφική περιοχή (επαρχία) στην οποία επιθυμούν να διδάξουν.

Νοείται ότι, αναλόγως του αριθμού των ατόμων που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα, ενδέχεται να ζητηθεί από τους Εκπαιδευτές να διδάξουν σε περισσότερες από μία ομάδες.

Οι Εκπαιδευτές να έχουν συμπεριλάβει στην ομάδα έργου άτομα τα οποία:

1. κατέχουν πιστοποιημένη (με βάση τα κριτήρια της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας) πολύ καλή γνώση Ελληνικής γλώσσας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το

http://www.eey.gov.cy/LinkClick.aspx?fileticket=S3sb3EX_D4M%3d&tabid=98

Τονίζεται ότι το πιο πάνω προσόν ο Εκπαιδευτής θα πρέπει να το προσκομίσει με την εκδήλωση ενδιαφέροντός του.

2. Να κατέχουν τίτλο σπουδών σχετικό με την Κομμωτική με διάρκεια εκπαίδευσης τουλάχιστο 1 χρόνου. Οι Ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν με την εκδήλωση ενδιαφέροντος:

(i) Αντίγραφο του πτυχίου από την Σχολή / Πανεπιστήμιο από το οποίο αποκτήθηκε. [Όσα πτυχία είναι σε οποιαδήποτε γλώσσα – εκτός από τα Αγγλικά – θα πρέπει να είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (PIO)].

Οι Εκπαιδευτές έχουν δικαίωμα να υποβάλουν ΜΟΝΟ ΜΙΑ εκδήλωση ενδιαφέροντος. Οποιοσδήποτε υποβάλει πέραν της μίας (1) εκδήλωσης ενδιαφέροντος, τότε η εκδήλωση ενδιαφέροντός του θα τυγχάνει άμεσου αποκλεισμού.

Οι Εκπαιδευτές πρέπει να υποβάλουν την εκδήλωση ενδιαφέροντός τους το αργότερο στις 08/11/2013 και ώρα 09:00 μμ. Καμιά εκδήλωση ενδιαφέροντος δεν γίνεται αποδεκτή μετά τον προαναφερόμενο χρόνο υποβολής εκδηλώσεων ενδιαφέροντος.

Νοείται ότι οι Εκπαιδευτές θα πρέπει να υποβάλουν κατάλληλα συμπληρωμένο το έντυπο «ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΜΤΕΕ» μαζί με αντίγραφα όλων των σχετικών πιστοποιητικών (ΕΝΤΥΠΟ 1 και 2).

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος υποβάλλεται είτε απευθείας στο κιβώτιο προσφορών της Αναθέτουσας Αρχής (Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού) στη διεύθυνση Γωνία Κίμωνος και Θουκυδίδου, Ακρόπολη, 1434 Λευκωσία, στον τέταρτο όροφο, κτήριο Α΄ ή αποστέλλονται στην Αναθέτουσα Αρχή με συστημένη ταχυδρομική επιστολή σε φάκελο, ο οποίος πρέπει να τοποθετηθεί στο κιβώτιο προσφορών από το Αρχείο της Αναθέτουσας Αρχής.

Σημειώνεται ότι στο εξωτερικό περίβλημα του φακέλου θα πρέπει να αναγράφονται απαραίτητα τα στοιχεία που φαίνονται στην παράγραφο 9.2.

Δεν λαμβάνονται υπόψη και θεωρούνται εκπρόθεσμες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος που είτε υποβλήθηκαν στο κιβώτιο προσφορών μετά την καθορισμένη ημερομηνία και ώρα είτε δεν ταχυδρομήθηκαν έγκαιρα ούτως ώστε να παραληφθούν από το Αρχείο της Αναθέτουσας Αρχής πριν την ημερομηνία και ώρα που αναφέρεται στην παράγραφο 8.1.1 .

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε ,με 22800652 ή 22800651 ή με τηλεομοιότυπο στο 22428273

Οι όροι στο πιο κάτω έγγραφο:




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










164