Ακαδημαϊκοί ΤΕΠΑΚ: Μην εμπλακείτε σε μυστικές διαβουλεύσεις για επιλογή Προέδρου και Αντιπροέδρου


 Η Συντεχνία Ακαδημαϊκού Προσωπικού του  Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου με ανακοίνωσή της που υπογράφει ο πρόεδρός της Αντώνης Θεοχάρους, χαιρετίζει το πνεύμα συναίνεσης που επικράτησε στην έκτακτη συνεδρία της Συγκλήτου την περασμένη Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου. Επίσης, η συντεχνία «καλεί όσους εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο στη διαδικασία να αποφύγουν ευλαβικά οποιαδήποτε διαπλοκή, μυστική διαβούλευση ή/και πιέσεις προς τους συνάδελφους-μέλη της Συγκλήτου ή/και αυτούς ακόμη τους υποψήφιους».

Αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ:

«Μετά την ένταση των τελευταίων ημερών, η ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ χαιρετίζει το πνεύμα συναίνεσης που επικράτησε στην έκτακτη συνεδρία της Συγκλήτου την περασμένη Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου. Η παραδοχή της Πρυτάνεως ότι η παράκαμψη της Συγκλήτου, του Ανωτάτου Ακαδημαϊκού οργάνου του Πανεπιστημίου, από μέρους της συνιστούσε σοβαρό ατόπημα, βοήθησε ώστε να διεξαχθεί εποικοδομητικός διάλογος προς όφελος της ακαδημαϊκής κοινότητας. 

Χαρακτηριστικό του σωστού κλίματος που επικράτησε στη συνεδρία είναι το εξής γεγονός:  ενώ η αρχική θέση της  Πρυτάνεως ήταν  η Σύγκλητος να αξιολογήσει άμεσα τα βιογραφικά των μελών του Συμβουλίου και να καταλήξει σε πρόταση, επικράτησε η θέση αρχής της ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ ότι κάτι τέτοιο θα ήταν απαράδεκτο κάτω από ασφυκτικά χρονικά περιθώρια και με ελλιπή ενημέρωση. Στο τέλος, οι δύο προτάσεις ανάμεσα στις οποίες κλήθηκαν οι συνάδελφοι να ψηφίσουν προσεγγίζουν σε μεγάλο βαθμό αυτά που είχε προτείνει η ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ.

Με την απόφαση της Συγκλήτου, καθορίστηκε η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την αξιολόγηση των υποψηφίων για τις θέσεις Προέδρου και Αντιπροέδρου. Μέσω της διαδικασίας, θα κληθούν όλα τα μέλη του Συμβουλίου να εκφράσουν το τυχόν ενδιαφέρον τους για τις θέσεις του Πρόεδρου ή/και Αντιπροέδρου του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, με κατάθεση στη Σύγκλητο πλήρους βιογραφικού, γραπτής δήλωσης με το όραμά τους για το Πανεπιστήμιο και απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα. Στη συνέχεια θα κληθούν να παραστούν σε ειδική συνεδρία της Συγκλήτου στις 22/01/2014, όπου θα παρουσιάσουν προφορικά το όραμά τους και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις που θα τεθούν από τα μέλη της Συγκλήτου. Στην ίδια ειδική συνεδρία, θα αποφασίσει η Σύγκλητος τη θέση του ΤΕΠΑΚ στη διαβούλευση με το Υπουργικό Συμβούλιο.

 Για το καλό του ΤΕΠΑΚ, καλούμε όλους όσους εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο στη διαδικασία να αποφύγουν ευλαβικά οποιαδήποτε διαπλοκή, μυστική διαβούλευση ή/και πιέσεις προς τους συνάδελφους-μέλη της Συγκλήτου ή/και αυτούς ακόμη τους υποψήφιους. Ας αφήσουμε τον καθένα να αποφασίσει στη βάση των κριτηρίων και της πληροφόρησης, με απόλυτα δημοκρατικό τρόπο, με σεβασμό στην ακαδημαϊκή ελευθερία και όπως αρμόζει στο δικό μας πανεπιστήμιο».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










143