ΑΚΕΛ για κομμουνισμό-φασισμό: Το ΥΠΠ απαντά σε ανύπαρκτα ζητήματα


Αναφορικά με το θέμα του δοκιμίου της Ιστορίας στις Παγκύπριες Εξετάσεις και της ανακοίνωσης του Υπουργείου Παιδείας ο επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Το γεγονός ότι η επίσημη θέση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού αναφέρεται σε άλλα των άλλων και αποφεύγει την ουσία, αποδεικνύει δύο πράγματα: συνενοχή και αδυναμία να αντιμετωπισθεί η ουσία του θέματος.
Το ΥΠΠ έδωσε στη δημοσιότητα μια απάντηση που επικεντρώνεται στο σταλινισμό. Άλλα των άλλων. Δηλαδή στο δοκίμιο δεν υπάρχει καμιά αναφορά στο σταλινισμό. Στο δοκίμιο υπάρχει αναφορά σε κομμουνιστικό κόμμα, στο σοσιαλισμό και το φασισμό σε μια προφανή προσπάθεια ταύτισης. Επίσης στις οδηγίες προς τους διορθωτές υπάρχει σαφής οδηγία ότι με άριστα βαθμολογείται εκείνος που θα ταυτίσει τον σοσιαλισμό και τον κουμμουνισμό με το φασισμό! Κανένα σχόλιο από πλευράς ΥΠΠ. Το ΥΠΠ δηλαδή απαντά σε ανύπαρκτα ζητήματα. Αυτή η στάση καθιστά τον ίδιο τον Υπουργό απόλυτα υπεύθυνο και συνένοχο. Και επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά το παρασκήνιο και τα όσα προηγήθηκαν, ερωτούμε:
Υπήρξε ή δεν υπήρξε έντονη αντίδραση μεταξύ των θεματοθετών, για ένα θέμα ιδεολογικής καθοδήγησης και ιδεολογικής επίθεσης κατά μερίδας των παιδιών που έδιναν εξέταση;
Γιατί δεν λήφθηκαν υπόψη οι έντονες διαφωνίες; Γιατί αυτή η προσχεδιασμένη επιβολή;
Δηλαδή όσα παιδιά απάντησαν ότι ο σοσιαλισμός και ο κουμμουνισμός δεν είναι ο ίδιος με το φασισμό θα μηδενιστούν; Θα τιμωρηθούν δηλαδή γιατί έχουν δίκαιο και έχουν άδικο οι ανιστόρητοι «ιστορικοί» που επέλεξε το ΥΠΠΟ για θεματοθέτες; Θα τιμωρηθούν τα παιδιά γιατί έχουν άλλη άποψη απ’ όσους θέλουν να συγκαλύπτουν το φασισμό;
Ο Υπουργός Παιδείας είναι φοβερά εκτεθειμένος. Συνυπεύθυνος και συνένοχος εφόσον αρνείται να διορθώσει την κατάσταση και συνεχίζει να συγκαλύπτει αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










210