ΑΚΕΛ: Στόχος μας η αύξηση του αριθμού των θέσεων που προσφέρονται από τα δημόσια πανεπιστήμια


«Στόχος μας παραμένει η συνεχής αύξηση του αριθμού των θέσεων που προσφέρονται από τα δημόσια πανεπιστήμια και τις δημόσιες σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έτσι ώστε στο άμεσο μέλλον το αναφαίρετο δικαίωμα στη δωρεάν, δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση να είναι διασφαλισμένο για όλους τους νέους και όλες τις νέες της πατρίδας μας».

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ με αφορμή την αυριανή (Παρασκευή ) έναρξη των Παγκύπριων Εξετάσεων. Αναφέρει στη ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ  

«Το ΑΚΕΛ γνωρίζει πολύ καλά ότι το τέλος κάθε σχολικής χρονιάς αποτελεί ένα κομβικό σημείο για το μέλλον και τη σταδιοδρομία των τελειόφοιτων μαθητριών και μαθητών μας. Στην προσπάθειά τους να πετύχουν πρόσβαση σε κάποιο δημόσιο ίδρυμα,ή για το απολυτήριο που θα τους επιτρέπει την πρόσβαση σε κάποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού, ευχόμαστε σε όλους τους τελειόφοιτους και τελειόφοιτες μαθητές και μαθήτριες κάθε επιτυχία και ευόδωση των προσπαθειών τους στις Παγκύπριες εξετάσεις.

Εκφράζοντας για ακόμη μια φορά την ετοιμότητά μας για συνέχιση του αγώνα για στήριξη και ενίσχυση της δημόσιας, δωρεάν παιδείας δηλώνουμε την ετοιμότητά μας, σε αυτή την εποχή όπου τα οικονομικά αδιέξοδα της Τρόικας και των μνημονίων στραγγαλίζουν το μέλλον της νέας γενιάς, να συνεισφέρουμε στις προσπάθειες για αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου και πανεπιστημίου.

Στόχος μας παραμένει η συνεχής αύξηση του αριθμού των θέσεων που προσφέρονται από τα δημόσια πανεπιστήμια και τις δημόσιες σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έτσι ώστε στο άμεσο μέλλον το αναφαίρετο δικαίωμα στη δωρεάν, δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση να είναι διασφαλισμένο για όλους τους νέους και όλες τις νέες της πατρίδας μας.

Είμαστε βέβαιοι πως η διασφάλιση και η αύξηση των προσφερόμενων  θέσεων στα πανεπιστήμια της Κύπρου και της Ελλάδας, ακόμα και σήμερα που βιώνουμε τις πιο καταστροφικές συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης,  μαζί με τα όσα θετικά θα επιφέρει στην παιδεία και το εκπαιδευτικό σύστημα του τόπου θα προσφέρει και νέες προοπτικές σε ολόκληρη την κυπριακή κοινωνία διασφαλίζοντας, με αυτόν τον τρόπο, την ευημερία και την κοινωνική πρόοδο στη χώρα μας. Γενικότερα η φετινή χρονιά πρέπει να είναι χρονιά ενθάρρυνσης των σπουδών στην Κύπρο, κάτι που θα βοηθήσει και την οικονομία του τόπου.

Ως Πολιτεία οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα έτσι ώστε να στηρίξουμε αυτή τη γενιά των νέων μας. Είμαστε βέβαιοι ότι με τα επιτεύγματά τους και τις ακαδημαϊκές τους επιδόσεις θα προσφέρουν πολύ περισσότερα ως αντάλλαγμα στην πατρίδα και το λαό μας. Ευχόμαστε ξανά, σε όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες, καλή επιτυχία στις εξετάσεις και καλή σταδιοδρομία στο δρόμο που θα επιλέξουν να ακολουθήσουν».
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


296