Στη μακροσκελή ανακοίνωσή τους δεν περιλαμβάνεται οποιαδήποτε πρόταση για το πολύκροτο θέμα των 10μηνων αντικαταστατών
Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Δημοτικής, με επιστολή της στον Πρόεδρο και τα Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου ΠΟΕΔ απευθύνει έκκληση προς την Οργάνωση των Δασκάλων να αναστείλει τα απεργιακά μέτρα που αποφάσισαν στο προηγούμενο Συμβούλιο και να συνεχίσουν τον διάλογο. Η Συνομοσπονδία σημειώνει ότι η αντιπαράθεση μεταξύ εκπαιδευτικών και γονιών όπως διαφάνηκε σε όλες τις περιπτώσεις αντιπαράθεσης, έχει αρνητικές επιπτώσεις για όλους.
Στην επιστολή δεν υπάρχει οποιαδήποτε μεσολαβητική πρόταση, για το επίμαχο θέμα του καθεστώτος των 10μηνων αντικαταστατών, αλλά ούτε και στήριξη προς την ΠΟΕΔ στο θέμα της στελέχωσης.
Μετά από αυτή την εξέλιξη αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔ σήμερα Πέμπτη, το οποίο έιτε θα προχωρήσει στην αναστολή των μετρων με τις έξι κυλιομενες στασεις εργασίας είτε θα υλοποιήσει την απόφαση και θα προχωρήσει στην ανακοίνωση της υλοποίησής της.
Ολόκληρη η επιστολή της Συνομοσπονδίας Γονέων στο πιο κάτω έγγραφο: