Ανασχεδιασμό προϋπηρεσιακής και των ΚΙΕ ζήτησαν από τον Δημοσθένους οι Οικολόγοι


Το Κίνημα Οικολόγων έθεσε επί τάπητος, κατά τη συνάντηση, ζητήματα που θεωρεί σημαντικά, όπως η προώθηση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για την αειφόρο ανάπτυξη, η στήριξη των Περιβαλλοντικών Κέντρων Εκπαίδευσης, η ανάγκη θέσπισης νομοθεσίας που θα διέπει τη λειτουργία των Κρατικών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης και ο ανασχεδιασμός του Προγράμματος Προϋπηρεσιακής Κατάρτισης των εκπαιδευτικών.
Τη συνάντηση απασχόλησαν επίσης θέματα που αφορούν το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, την Ειδική Εκπαίδευση, την ασφάλεια στα σχολεία και την επιθεώρηση των σχολείων στα οποία γίνονται έργα πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, καθώς και το ελληνογαλλικό σχολείο, το Παγκύπριο Γυμνάσιο και το Ελένειο Δημοτικό.
Ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι σε πολλά από τα ζητήματα που συζητήθηκαν με την αντιπροσωπεία των Οικολόγων υπάρχει «ταύτιση απόψεων», και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «πολλά από αυτά μπορούν να προωθηθούν άμεσα μάλιστα και να έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα».
«Νομίζω ότι θα είμαστε στοιχισμένοι με το Κίνημα Οικολόγων σε πολλά τέτοια θέματα, στην ίδια πορεία», δήλωσε ο κ. Δημοσθένους, αναφερόμενος ειδικότερα στην εισαγωγή των μαθημάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και στα Περιβαλλοντικά Κέντρα Εκπαίδευσης. «Είναι ζητήματα που με αφορούν προσωπικά, τα ενθαρρύνω και τα υποστηρίζω» είπε.
Η συζήτηση ήταν κατά την κ. Παναγιώτου, εποικοδομητική, και το Κίνημα Οικολόγων αναμένει, όπως είπε, τη διευθέτηση των ζητημάτων που έθεσε ενώπιον του Υπουργού. «Δηλώνουμε πάντα στη διάθεση του νέου Υπουργού και βλέπουμε το θέμα με όραμα» πρόσθεσε.
Από πλευράς του ο Βουλευτής των Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης, αναφέρθηκε στο ζήτημα της ασφάλειας στα σχολεία όπου υπάρχουν εργοτάξια.
Είπε ότι ο Υπουργός ήταν «εξαιρετικά αποκαλυπτικός» αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα. «Μας ενημέρωσε ότι από τα επτά σχολεία που επισκέφθηκε (ο Υπουργός) κατά την περίοδο των διακοπών, που κανονικά θα έπρεπε να εργάζονταν τα εργοτάξια για να προλάβουν να τελειώσουν τις εργασίες τους πριν ανοίξουν τα σχολεία, μόνο ένα εργοτάξιο ήταν σε λειτουργία» είπε.
«Θεωρούμε απαράδεκτο κάθε χρονιά λίγες ημέρες πριν από το άνοιγμα των σχολείων να συζητούμε για τους κινδύνους που προκαλούν ανοικτά εργοτάξια και να υπάρχουν εργοτάξια τα οποία αναμένεται να τελειώσουν τις εργασίες τους την ημέρα που ανοίγουν τα σχολεία. Είναι βέβαιο ότι δεν θα προλάβουν να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους» δήλωσε, προσθέτοντας ότι ο Υπουργός δεσμεύτηκε για μη επανάληψη του φαινομένου.

(Από το ΚΥΠΕ)




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










266