Ανησυχία από Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης για τα ναρκωτικά εντός και εκτός σχολείων


ΚΥΠΕ -  Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως ανησυχεί και αγωνιά για τον κίνδυνο των ναρκωτικών στον οποίο βρίσκονται εκτεθειμένα τα παιδιά, τόσο εντός όσο και εκτός των σχολικών μονάδων, όπως σημειώνει.

Γι’ αυτό, προσθέτει, έχει συνάψει συνεργασίες με φορείς και οργανώσεις και έχει βάλει στόχους ούτως ώστε να προωθηθούν μέτρα για να διασφαλιστεί η ευημερία και η υγεία των παιδιών.

"Χρειάζεται όμως η συμβολή όλων. Γονιών, εκπαιδευτικών, πολιτείας, φορέων και οργανώσεων αλλά και κάθε κοινότητας. Γιατί μόνο με συλλογική προσπάθεια θα πετύχουμε τον στόχο μας", σημειώνει με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους.

Σημειώνει πως παιδιά και γονείς πρέπει να ενημερωθούν για κάθε μορφή εξάρτησης και να ενδυναμωθούν στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση τους. Ο θεσμός της οικογένειας πρέπει να ενισχυθεί με κάθε τρόπο, για να αποτελέσει ανάχωμα στις όποιες προσπάθειες για εκμετάλλευση των ανηλίκων.

Πρέπει να ενημερώσουμε τα παιδιά για την επικινδυνότητα αυτών των ουσιών και ότι δεν είναι «μαγκιά» να είσαι χρήστης. Της οποιασδήποτε ουσίας. Δεν υπάρχουν ακίνδυνες ουσίες. Μόνο ουσίες που οδηγούν σε εφιαλτικά μονοπάτια, προσθέτει.

Πρέπει να μπουν στα σχολεία ειδικοί επιστήμονες και να ενημερώσουν με βιωματικό τρόπο, για τις ολέθριες επιπτώσεις των ναρκωτικών. Να ενημερώσουν γονείς και παιδιά. Να υπάρχει όλες τις ώρες δυνατότητα πρόσβασης σε ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς για να μπορούν τα παιδιά να βρίσκουν καταφύγιο, να μιλήσουν, να εκμυστηρευτούν, αναφέρει η Συνομοσπονδία.

Η Πολιτεία, οι γονείς, τα σχολεία, οι τοπικές κοινωνίες, να συνεργαστούν και να εκπονήσουν προγράμματα για τα παιδιά και τους νέους κατά τις απογευματινές ώρες και κατά τις σχολικές διακοπές. Όσο πιο απασχολημένα είναι τα παιδιά με ότι τα κάνει ευτυχισμένα, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να αναζητήσουν «ψεύτικες ευτυχίες». Όσο πιο σταθερό και ισορροπημένο χαρακτήρα έχουν τα παιδιά, τόσο πιο δύσκολο θα είναι για τους επιτήδειους να τα παρασύρουν στη χρήση ουσιών, καταλήγει η ανακοίνωση.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter22