Ανοίγει τις πύλες του το Κέντρο Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας


Το  πιο σύγχρονο ίσως  Κέντρο Φυσικής Αγωγής στην Κύπρο, ανοίγει σύντομα τις πύλες του. Είναι το UFit όπως  θα αποκαλείται και είναι το τελευταίο απόκτημα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Στόχος είναι να προσφέρει  ποιοτικές υπηρεσίες  στον τομέα της Φυσικής Αγωγής, όχι μόνο στους φοιτητές του Πανεπιστημίου, αλλά και στους κατοίκους της πόλης.

Ο  καθηγητής Νίκος Καρτακούλης, Αντιπρόεδρος Πανεπιστημιακών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας υπενθυμίζει πως το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας  υπήρξε πρωτοπόρο σε αυτό τον τομέα : «Ηταν το πρώτο Ανώτατο Εκπαιδευτικό ΄Ιδρυμα στην Κύπρο, που πρόσφερε ολοκληρωμένα Ακαδημαϊκά  προγράμματα στις  Αθλητικές Επιστήμες, για την απόκτηση προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών διπλωμάτων. Αυτό που μας έλλειπε ήταν ένα Κέντρο Φυσικής Αγωγής, όπου πέρα από την άθληση και την γυμναστική, θα προσφέρονται και μια σειρά από σχετικές υπηρεσίες. Αλλωστε ο αθλητισμός είναι   ένα  μεγάλο κομμάτι στη ζωή του τόπου. Δεν υπάρχει οικογένεια στην Κύπρο, που  κάποιο μέλος της, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, να μην ασχολείται με τον αθλητισμό».

Το νέο απόκτημα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, βρίσκεται πολύ κοντά  στις κύριες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, στη Μακεδονίτισσα.

Αποτελεί  ένα «πρωτοποριακό» στον χώρο του κέντρο, καθώς είναι εξοπλισμένο με μηχανήματα που εκπροσωπούν την τελευταία τεχνολογία στον τομέα. Και δίκαια ίσως οι επικεφαλής του Πανεπιστημίου τονίζουν πως θα δώσει νέα πνοή στον παλμό της περιοχής.

«Είναι το επιστέγασμα προσπαθειών πολλών χρόνων», συνεχίζει ο κ. Καρτακούλης. «Το πιο σημαντικό όμως είναι πως δεν απευθύνεται μονάχα στους φοιτητές μας. Θα εξυπηρετεί το προσωπικό και το κοινό, αφού το Πανεπιστήμιο στοχεύει στο να αποτελεί μέρος της κοινωνίας και η κοινωνική υπηρεσία  είναι μέρος της αποστολής του – να  είναι «ανοικτό» στους  πολίτες.  ΄Αλλωστε ο αθλητισμός είναι σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης στα Πανεπιστήμια. Η άθληση είναι εξ ίσου σημαντική με την πνευματική καλλιέργεια».

Η ιδιομορφία του UFit, είναι η σύνδεση της «πράξης» με τη γνώση/επιστήμη. Λόγω της ύπαρξης των αντίστοιχων ακαδημαϊκών προγραμμάτων θα εφαρμόζονται οι πιο σύγχρονες προσεγγίσεις. Στελεχώνεται από επαγγελματίες. Θα υπάρχει στενή παρακολούθηση από ακαδημαϊκούς και θα γίνεται πρακτική άσκηση φοιτητών αντίστοιχων κλάδων.

Σε πρώτο στάδιο ανοίγει το γυμναστήριο, εξοπλισμένο με σύγχρονα μηχανήματα σε εντυπωσιακούς χώρους. Σύντομα θα γίνει προσθήκη συναφών τομέων/υπηρεσιών, όπως είναι η Διατροφολογία και η Διαιτολογία. Θα προσφέρονται συμβουλές για ορθή διατροφή , πέρα από την άσκηση. Επίσης προβλέπεται Φυσικοθεραπεία για την αντιμετώπιση ιδιαίτερων προβλημάτων. Επιπλέον στόχος είναι να ενθαρρύνει σχετικές έρευνες σε όλους τους τομείς.

«Το UFit έρχεται για να ολοκληρώσει ένα χώρο στον οποίο εμείς πρωταγωνιστούμε. Στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, φοιτούν σήμερα μερικοί από τους καλύτερους αθλητές της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε προγράμματα όχι απαραίτητα  που να σχετίζονται με τον Αθλητισμό. Είμαστε υποχρεωμένοι να  δώσουμε όλα τα απαραίτητα, σε αυτούς τους αθλητές υψηλού επιπέδου για την καλύτερη προετοιμασία τους», επισημαίνει ο κ. Καρτακούλης.

 Οι τιμές χρήσης είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικές, γιατί «αυτό το Κέντρο  δημιουργείται,  όχι με στόχο το κέρδος, αλλά για να προσφέρει  κάτι το ξεχωριστό στην κοινωνία, που τόσο μεγάλη ανάγκη το έχει», καταλήγει.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










154