Ανοικτή για το κοινό το Σαββατοκύριακο η έκθεση "Αφροδίτη" στην Καστελιώτισσα


Η έκθεση φιλοξενεί ένα μεγάλο μέρος της Εικαστικής Δράσης ΑΦΡΟΔΙΤΗ με θέμα την Ιστορία και τον πολιτισμό της Κύπρου. Στη δράση έλαβαν μέρος όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της Κύπρου με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πέραν των 3000 διαφορετικών έργων στο σχήμα της φιγούρας της Αφροδίτης των Σόλων.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης και της εφαρμογής των Νέων Αναλυτικών Προγραμμάτων για καλλιέργεια στάσεων και συμπεριφορών που διακρίνουν τον Δημοκρατικό πολίτη του 21 αιώνα αποφασίστηκε όπως τα εκθέματα- δημιουργίες των παιδιών διατεθούν προς πώληση στο κοινό και όλα τα έσοδα να παραχωρηθούν στο Σύνδεσμο για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις Ένα Όνειρο Μια Ευχή.

Στον ίδιο χώρο οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν μέρος επίσης των Παγκύπριων Εικαστικών δράσεων στο μάθημα των Εικαστικών Τεχνών, ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ και ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετές από τις δημιουργίες των μαθητών και των καθηγητών τους έχουν προσφερθεί ως αναμνηστικά δώρα σε Ευρωπαίους επίσημους στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Προεδρίας από την Κυπριακή Δημοκρατία ενώ αντιπροσωπευτικά δείγματα τους έχουν εκτεθεί σε όλες τις πόλεις της Κύπρου και στο εξωτερικό.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό το Σαββατοκύριακο 10-11 Νοεμβρίου από 10πμ – 12.30μμ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










178