Ανοικτό το ενδεχόμενο μικρής αλλαγής του ωραρίου στα σχολεία


 Η Βουλή δεν ψήφισε οτιδήποτε για παραμικρή αλλαγή του ωραρίου των εκπαιδευτικών. Άρα παραμένει το ίδιο. Παρόλα αυτά, το ενδεχόμενο μιας μικρής αλλαγής παραμένει ανοικτό και δεν αποκλείεται, σε κάποια στιγμή να τεθεί στο τραπέζι ως θέμα διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων με τους εμπλεκόμενους φορείς, με απώτερο στόχο την εξυπηρέτηση των γονιών των μαθητών, μετά την αλλαγή του ωραρίου των εργαζομένων στη δημόσια υπηρεσία.

Σύμφωνα με την απόφαση της Βουλής:

«Για να μη διαταραχθεί οι προγραμματισμός της οικογενειακής ζωής και δεδομένου ότι έγιναν ήδη οι διευθετήσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 σε σχέση με τη φροντίδα των παιδιών, προβλέπεται μεταβατική διάταξη ώστε το ωράριο να είναι από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από την 1η του χρόνου μέχρι τέλος Αυγούστου από 07:30 ή 08:30 μέχρι 15:00 ή 16:00. Από την 1η Σεπτεμβρίου το ωράριο θα είναι από τις 08:00 ή 09:00 μέχρι τις 15:30 ή 16:30».

 Το paideia-news.com μετά από μια σύντομη έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, σε περίπτωση που αρχίσει αυτός ο διάλογος λόγω της αλλαγής των δεδομένων από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, αυτή η αλλαγή που θα επιτευχθεί, δε θα είναι μεγαλύτερη από τα 15 λεπτά. Αν υπάρξει η αλλαγή αυτή, θα είναι σε σχέση με την ώρα που παίζει το πρωινό κουδούνι. Δηλαδή, τα μαθήματα θα αρχίζουν 15 λεπτά αργότερα σε σύγκριση με σήμερα.

Οι γονείς δεν αποκλείουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, με την προϋπόθεση ότι τα παιδιά δεν θα καθυστερούν πέραν των 15 λεπτών να σχολάσουν σε σύγκριση με το σημερινό ωράριο αφού μετά θα χρειάζονται σίτιση, κάτι που είναι αδύνατο με τα σημερινά δεδομένα. Το ίδιο και οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, που  χωρίς να έχουν λάβει οποιαδήποτε απόφαση, αφήνουν παρασκηνιακά ανοικτό το ενδεχόμενο διαλόγου αν κριθεί αναγκαίο.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


95